Росія готується зрушити кордон із Литвою та Фінляндією в Балтійському морі

Росія готується зрушити кордон із Литвою та Фінляндією в Балтійському морі
Росія готується зрушити кордон із Литвою та Фінляндією в Балтійському морі

Російська влада збирається оголосити внутрішніми морськими водами РФ частину акваторії на сході Фінської затоки, а також біля Балтійська і Зеленоградська Калінінградської області.

Про це пише The Moscow Times із посиланням на проект постанови уряду. У документі зазначено, що встановлені 1985 року географічні координати "не повною мірою відповідають сучасній географічній обстановці".

На фінському кордоні росіяни хочуть скоригувати координати в зоні островів Йяхі, Соммерс, Голланд, Родшер, Малий Тютерс, Вігрунд, а також біля північного вхідного мису річки Нарва. А на литовському кордоні - у зоні Куршської коси, районах мису Таран, мису на південь від мису Таран і Балтійської коси.

Після цього РФ має намір змінити проходження морського кордону. Журналісти зазначають, що цю постанову винесли на обговорення майже одночасно з початком навчань із тактичною ядерною зброєю.

"Ядерні" навчання Росії: останні новини

Читайте по темі: Угода Росії та КНДР: Південна Корея обговорить співпрацю з НАТО

Нагадаємо, на початку місяця Путін доручив російському Генеральному штабу провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. У Кремлі назвали це реакцією "на поведінку західних країн".

Сьогодні стартував перший етап цих навчань. Російське міністерство оборони заявило, що їхні ракетні з’єднання тренуються споряджати ракети і потайки пересуватися в позиційний район для підготовки до їх застосування.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus