У ГУР пояснили, навіщо росіяни шукають уламки Patriot на ТОТ

У ГУР пояснили, навіщо росіяни шукають уламки Patriot на ТОТ
У ГУР пояснили, навіщо росіяни шукають уламки Patriot на ТОТ

Кремль планує використовувати уламки вже збитих ракет Patriot на окупованих територіях, щоб використати їх як "докази" для підготовки дезінформаційних операцій.

Про це в ефірі телемарафону розказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій  Юсов.

Зокрема, пропагандисти хочуть знову підняти тему падіння літака Іл-76 під Бєлгородом, звинувативши у трагедії Україну. Так Росія хоче дискредитувати Україну за кордоном. ІПСО запланована на липень.

"Орієнтовно на липень певні дії з боку так званого Слідчого комітету держави агресора заплановані, де фальсифікуються якісь докази. Одразу після цього інциденту росіяни поставили завдання своїм підрозділам шукати уламки, зокрема, ракет Patriot на тимчасово окупованих територіях, щоб пробувати ліпити якусь доказову базу. Поки що ліпиться погано, інакше вже була б активність з їхнього боку", — сказав Юсов.

Ще однією темою, яку експлуатуватимуть росіяни, буде теракт у ТЦ "Крокус" у Підмосков’ї. Кремль знову шукатиме там "український слід".

Читайте по темі: Щонайменше 5 людей загинули і 8 поранено у Селидовому, - Філашкін

Щодо інформаційної пропагандистської кампанії "Майдан-3" Юсов зазначив, що це багатошарова операція, яка вона триває. Але загалом, за його словами, того ефекту, на який ворог розраховував, не вдалося отримати.

Як повідомляли Українські Новини, США розглядають можливість відправки додаткової батареї системи ППО Patriot до України.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus