Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем
Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, під час якого було визначено пріоритети розвитку наземних, морських і повітряних безпілотних систем та окреслено ключові завдання на всіх рівнях.

Про це повідомляє допис Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у фейсбуці.

Повідомляється, що Головнокомандувач разом із начальником Генштабу ЗСУ генерал-майором Анатолієм Баргилевичем, міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та командирами підрозділів визначили пріоритети розвитку наземних, морських та повітряних безпілотних систем і окреслили ключові завдання на всіх рівнях.

Федоров на засіданні робочої групи з питань безпілотних систем eiqetiquxixeroz

"Польові командири, відомі вам за позивними Верес, Мадяр і Ахіллес, мають унікальний бойовий досвід застосування, постачання та налагодження безпілотних систем. Критично важливо мати спільне розуміння подальшого розвитку цих технологій та усвідомлювати виклики, які стоять перед нами. Ми вже бачили вражаючі результати безпілотних систем та команд, що їх застосовують, зокрема і на гарячому Харківському напрямку", - зазначив Сирський.

Читайте по темі: Потужна детонація російського самохідного міномету "Тюльпан" після влучання українського дрона

Сирський і польові командири на засіданні робочої групи з питань безпілотних систем

"Більше того, українські морські безпілотники витіснили ворога з української акваторії Чорного моря", - додав Головнокомандувач.

Сирський наголосив, що планується й надалі покращувати логістику, ланцюги постачання, роботу майстерень, організацію звʼязку, підготовку кадрів, рекрутинг здібних екіпажів у безпілотні підрозділи, дослідницьку та експериментальну роботу, усунення бюрократичних барʼєрів, зокрема, коли йдеться про списання втрачених безпілотників.

"Сили безпілотних систем – це рід військ, який в умовах нових викликів та реалій мусить постійно удосконалюватись", - зауважив Сирський.

"Ми будемо гнучкими, динамічними і діятимемо на випередження. Тільки так зможемо збудувати армію майбутнього", - резюмував Головнокомандувач.

Як повідомлялося раніше, міністерство оборони України та Victory Drones спільно реалізують проєкт техно-рекрутингу - базової підготовки операторів безпілотників для громадян, готових підписати контракт із ЗСУ. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus