Франція обіцяє 650 мільйонів євро на допомогу Україні

Франція обіцяє 650 мільйонів євро на допомогу Україні
Франція обіцяє 650 мільйонів євро на допомогу Україні

У Єлисейському палаці анонсували підписання двох угод щодо підтримки ключових секторів економіки та критичної інфраструктури України.

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до Франції буде підписано дві угоди щодо підтримки ключових секторів економіки та критичної інфраструктури на загальну суму 650 мільйонів євро. Про це повідомили під час телефонної пресконференції у Єлисейському палаці, передає Укрінформ.

Зазначається, що французьке агентство розвитку (AFD) надасть "прогнозовані кошти у розмірі 400 млн євро у вигляді кредитів та 50 млн євро у вигляді грантів до 2027 року з метою розширення своєї діяльності в Україні". Кошти будуть спрямовані на підтримку енергетичного та транспортного секторів.

Друга угода на 200 мільйонів євро стосуватиметься створення двостороннього фонду, який буде підтримувати проекти за участю компаній з французькою часткою капіталу.

Як заявили у Єлисейському палаці, "ці кошти будуть використані для фінансування великих проєктів, для зміцнення або заміни енергетичної інфраструктури, яка виходить з ладу, а також у сферах транспорту, водопостачання, охорони здоров’я та сільського господарства".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus