ДБР відкрило справу проти керівника КЕВ Львова Нанівського через незаконне збагачення

ДБР відкрило справу проти керівника КЕВ Львова Нанівського через незаконне збагачення
ДБР відкрило справу проти керівника КЕВ Львова Нанівського через незаконне збагачення

ДБР відкрило кримінальну справу за підозрою у незаконному збагаченні керівника квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) Львова полковника Анатолія Нанівського.

Про це повідомляє ngl.media.

Слідчі вважають його організатором схеми отримання хабарів з підрядників, які постачають товари для військових частин. Львівський суд уже арештував його ймовірно незаконно набуте майно.

52-річний полковник Анатолій Нанівський очолює КЕВ Львова з осені 2022 року, до того він був заступником керівника цієї установи. Судячи з декларації Нанівського за 2023 рік, він отримав за рік на посаді начальника КЕВ Львова 523,9 тис. грн зарплати та ще 256,8 тис. грн пенсії.

Його дружина Елла Нанівська працює у львівській школі, де торік заробила 207,3 тис. грн. А 23-річна донька Вероніка Нанівська вчиться у Львівському медичному університеті, де отримала 115,3 тис. грн стипендії, а також підробляє у лікарні швидкої медичної допомоги, де за минулий рік заробила 27,1 тис. грн.

Читайте по темі: На Волині експодатківиця "забула" задекларувати майно на 3 мільйони гривень

Слідчі ДБР вважають, що ці доходи – не єдине джерело прибутків сім’ї Нанівського, і він отримує хабарі від підрядників на ремонтах та постачанні товарів для військових частин, а свої неофіційні доходи вкладає в придбання нерухомості.

Наприклад, за версією слідства, саме за хабарі донька полковника у 2022 придбала права на квартиру площею 100 м2 у новобудові на вул. Лінкольна у Львові, на яку торік оформила право власності. Личаківський районний суд Львова уже наклав арешт на квартиру Вероніки Нанівської.

 eiqrriqzdiddqroz

Також слідство вважає, що Анатолій Нанівський використовує свого близького родича, військовослужбовця Романа Рудніцького, для оформлення частини придбаного на нелегальні доходи майна. При цьому полковник вигадливо страхується від ймовірної недоброчесності родича.

Наприклад, у червні 2023 року донька Нанівського уклала договір про іпотеку з Рудніцьким, нібито позичивши йому 100 тисяч доларів. Предметом іпотеки став будинок в Брюховичах площею 178,1 м2 та ділянка під ним площею 0,1 га. Якщо Рудніцький не віддасть борг, то будинок з землею офіційно перейде у власність Вероніки Нанівській.

Окрім того, цього року Роман Рудніцький став власником автомобіля BMW X3. Слідчі ДБР вважають, що цей автомобіль Анатолій Нанівський придбав для доньки і лише записав його на Рудніцького.

У кінці травня Личаківський районний суд Львова наклав арешт на цей автомобіль, а також на закладений в іпотеку будинок Рудніцького разом з землею у Брюховичах.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

НАЗК підозрює звільненого заступника генпрокурора Вербицького у незаконному збагаченні на 29 мільйонів гривень
Депутат-агротрейдер з Одещини Пилипенко приховав елітне майно та гроші з декларації
Антикорупційний суд призначив засідання у справі судді Висоцького з Одещини
Нардеп Кисилевський купив чергову квартиру у Києві
Дружині начальника БЕБ Коноваловій під час війни подарували автомобіль Subaru
Суд покарав двох львів’ян, які намагалися пограбувати зруйнований вибухом будинок
Організував нелегальний канал перетину держкордону: На Буковині судитимуть правоохоронця
У Львові дівчата побили 9-річного хлопчика на майданчику
СБУ ліквідувала схему отримання хабарів за «допомогу» у працевлаштуванні з подальшим бронюванням від мобілізації
Російський суд визнав журналіста Невзорова та його дружину екстремістською групою

Коментарі:

comments powered by Disqus