"Мир в обмін на суверенітет є капітуляцією", - Стефанчук - про «ініціативи» Путіна

"Мир в обмін на суверенітет є капітуляцією", - Стефанчук - про «ініціативи» Путіна
"Мир в обмін на суверенітет є капітуляцією", - Стефанчук - про «ініціативи» Путіна

Коментуючи останні заяви Володимира Путіна, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що мир в обмін територію – це анексія, а мир в обмін на суверенітет - капітуляція.

Про це йдеться в дописі Стефанчука у Фейсбуці.

«Україна потребує повноцінного, справедливого та сталого миру. Інакше: Мир в обмін на територію – це анексія. Мир в обмін на суверенітет – це капітуляція. Мир в обмін на людей – це рабство. Мир в обмін на безблоковий статус – це самогубство. Мир в обмін на заморожений конфлікт – це перекладання цієї війни на плечі наших дітей та онуків. Ось, чому важливою є повна імплементація Формули миру Президента України Володимира Зеленського», – зазначив Голова ВР.

Сьогодні Путін, виступаючи в МЗС РФ, заявив, нібито «готовий до мирних переговорів», але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів та відмовитися від вступу до НАТО.

У зв’язку з цим Стефанчук наголосив, що справедливе право визначати умови для настання миру має Україна, як країна, що потерпає від агресії.

«Формула тому і є формулою, бо у ній мають бути всі складники. І саме Україна, яка потерпає від цієї агресії, має справедливе право визначати частини цієї Формули. Перший крок до реалізації Формули миру Україна зробить завтра разом із сотнею країн-однодумців», – відзначив спікер.

Читайте по темі: Щонайменше 5 людей загинули і 8 поранено у Селидовому, - Філашкін

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus