Кірбі прокоментував поїздку Путіна в КНДР

Кірбі прокоментував поїздку Путіна в КНДР
Кірбі прокоментував поїздку Путіна в КНДР

Можливі домовленості між Москвою та Пхеньяном матимуть вплив на ситуацію в Україні, оскільки Росія використовує північнокорейську зброю.

Про це на брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, коментуючи анонсований візит диктатора РФ Путіна до КНДР, пише "Європейська Правда".

Кірбі зазначив, що про можливий візит російського диктатора Володимира Путіна до КНДР говорили одразу після так званих виборів президента в Росії. Тому, за словами американського посадовця, це повідомлення не здивувало США.

"Нас не непокоїть поїздка. Але ми занепокоєні поглибленням відносин між цими двома країнами", - сказав представник Білого дому.

Чиновник адміністрації Байдена також сказав, що можливі домовленості між Москвою та Пхеньяном матимуть вплив на ситуацію в Україні, оскільки РФ використовує на полі бою зброю, надану їй Північною Кореєю. Також, за словами Кірбі, між РФ та КНДР можуть "відбутись певні обопільні кроки, які вплинуть на безпекову ситуацію на Корейському півострові".

Читайте по темі: Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, хай розкаже нам, - Зеленський

"Ми ще не бачили обставин (цих кроків, - ред.) і точно не бачили їхнього втілення, але будемо за цим уважно стежити", - сказав радник Білого дому. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus