Постив у російські Telegram-групи позиції української ППО: в Миколаєві зрадника засудили до 5 років тюрми

Постив у російські Telegram-групи позиції української ППО: в Миколаєві зрадника засудили до 5 років тюрми
Постив у російські Telegram-групи позиції української ППО: в Миколаєві зрадника засудили до 5 років тюрми

Центральний районний суд Миколаєва постановив вирок 42-річному миколаївцю, обвинуваченому в несанкціонованому поширенні інформації про дислокацію підрозділів ЗСУ та виправдовуванні збройної агресії РФ.

Про це повідомили в прес-службі суду.

Обвинувачений за допомогою месенджеру Telegram поширив в групі проросійської спрямованості скріншот з сервісу «Google Maps» з місцем розташування підрозділів ЗСУ.

“В подальшому він надіслав кілька фотозображень, в яких містилось розташування підрозділів протиповітряної оборони у Миколаєві з можливістю ідентифікації їх на місцевості. В цій та інших групах обвинувачений неодноразово залишав коментарі, що виправдовують збройну агресію проти України, висловлював сподівання на окупацію міста, бажання воювати на боці РФ, антиукраїнські твердження”, - розповіли в суді.

Обвинувачений частково визнав свою провину, зазначив, що про вчинене не жалкує. Пояснив, що спілкувався в закритій телеграм-групі з учасниками з інших країн, зокрема росії та Білорусі. Коли почались активні вибухи біля місця його проживання, він писав до групи відповідні повідомлення, оскільки переймався за своє життя та намагався дізнатись про можливу небезпеку.

Читайте по темі: Шпигувала за оборонцями Часового Яру: Агентку РФ засудили до 15 років тюрми, - СБУ

Стосовно фотоповідомлень із зображенням роботи підрозділів ППО він вказував, що знімав нічне небо і в кадр випадково потрапила робота військових. Водночас, твердження про «випадковість» було спростовано дослідженими у ході розгляду доказами.

“Також чоловік додав, що розуміє події, які відбуваються між росією та Україною, але не має проукраїнської позиції, оскільки вважає, що представники чинної влади є прихильниками забороненої в Україні нацистської ідеології. Просив суд постановити виправдувальний вирок або призначити покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі”, - зазначено в повідомленні.

Судовий розгляд зазначеної справи здійснювався під головуванням судді Івана Дірка. Суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus