США відновлять постачання авіабомб Ізраїлю

США відновлять постачання авіабомб Ізраїлю
США відновлять постачання авіабомб Ізраїлю

США відновлять постачання до Ізраїлю 500-фунтових авіабомб. Вони були припинені в квітні через занепокоєння США щодо військової операції Армії оборони Ізраїлю в Рафаху.

Про це пише Axios.

Як пише видання, мова йде про 1700 авіабомб.

"Бомби будуть доставлені після завершення ізраїльської операції в Рафаху, що, як очікується, відбудеться через два тижні", - зазначають журналісти.

Крім того, інше джерело уточнило Axios, що пауза в постачанні Ізраїлю стосується лише 2000-фунтових бомб. А затримка з постачанням 500-фунтових авіабомб пов’язана з тим, що "їх "змішували" з 2000-фунтовими авіабомбами в одній партії".

В статті наголошується, що цей крок свідчить про те, що США тепер менше стурбовані тим, що Ізраїль, можливо, використає ці бомби в Секторі Газа, і що Білий дім хоче трохи зменшити напругу між президентом США Джо Байденом і прихильниками Ізраїлю через його рішення затримати цю партію зброї.

Своєю чергою, як пише видання, Ізраїлю ці авіабомби потрібні "на випадок, якщо бої з "Хезболлою" на північному кордоні переростуть у повну війну".

Читайте по темі: Зеленський анонсував переговори з партнерами щодо дозволу на удари по російських аеродромах

При цьому офіційні особи США та Ізраїлю кажуть, що адміністрація Байдена все ще розглядає іншу частину вантажу, яка включає 1800 2000-фунтових авіабомб.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus