Міноборони РФ заявило про ризик прямої війни з НАТО через дрони в Чорному морі

Міноборони РФ заявило про ризик прямої війни з НАТО через дрони в Чорному морі
Міноборони РФ заявило про ризик прямої війни з НАТО через дрони в Чорному морі

В оборонному відомстві країни-агресора заявили, що зростаюча активність американських безпілотників вказує на дедалі більшу залученість США і країн НАТО до війни на боці Києва.

Міністерство оборони Російської Федерації висловило занепокоєння збільшенням активності стратегічних безпілотників США над Чорним морем, заявивши, що ці дрони використовують для розвідки й наведення високоточної зброї, переданої Збройним силам України. Про це 28 червня повідомляє російське медіа The Moscow Times із посиланням на оборонне відомство країни-агресора.

Згідно із заявою Міноборони РФ, наростальна активність безпілотників нібито вказує на дедалі більшу залученість США і країн НАТО у війну на боці України.

"Такі польоти кратно підвищують ймовірність інцидентів у повітряному просторі з літальними апаратами Повітряно-космічних сил Росії, що збільшує ризик прямої конфронтації альянсу з Російською Федерацією. Відповідальність за це нестимуть країни НАТО", — заявили в Міноборони Росії.

Повідомляється, що міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов доручив Генштабу Збройних сил РФ розробити пропозиції щодо оперативного реагування на "провокації" США, пов’язані з прольотами безпілотників над акваторією Чорного моря.

Як зазначають російські журналісти, протягом останніх місяців Міністерство оборони РФ не повідомляло про присутність американських безпілотників над Чорним морем. Однак 23 червня агентство "РІА Новини", посилаючись на дані Flightradar24, повідомило, що під час ракетної атаки на Севастополь над Чорним морем було зафіксовано політ американського розвідувального дрона RQ-4B Global Hawk. Згідно з даними Міноборони РФ, удар по Севастополю було нібито завдано далекобійними американськими ракетами ATACMS, керованими фахівцями США на основі розвідувальних даних.

Читайте по темі: Окупанти вдарили з авіації по двох населених пунктах Херсонщини

Нагадаємо, 24 червня у двох російських провідних російських джерелах написали про "інцидент" між літаком Міг-31 ПКС РФ і американським дроном RQ-4B Global Hawk над Чорним морем. Стверджувалося, що дрон був збитий, а екіпаж представили до держнагород. У Кремлі заявили, що нічого не знають про цю ситуацію.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Зеленський анонсував переговори з партнерами щодо дозволу на удари по російських аеродромах
На Харківському напрямку росіяни атакували 8 разів: Наразі тривають бої в районі Вовчанська, - Генштаб
Китай боїться, що без Росії його відносини з США будуть ще складнішими, - Зеленський
Окупанти збільшили кількість атак на Харківському напрямку, - Генштаб
США не бачать Україну в НАТО сьогодні, - Зеленський
Зеленський сказав, що потрібно Україні для захисту від КАБів, і це не Patriot
Тривають бої в районі Спірного та Верхньокам’янського, ворог атакує біля Часового Яру та Кліщіївки, - Генштаб
Проєкт Національного військового меморіального кладовища у Гатному схвалено
Ліквідація наслідків ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі триває
Загарбники на Луганщині надаватимуть житло силовикам та мігрантам, - ЦНС

Коментарі:

comments powered by Disqus