Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами, - The Hill

Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами, - The Hill
Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами, - The Hill

Напередодні виборів Дональд Трамп та його головні радники із зовнішньої політики пригрозили президенту Китаю Сі Цзіньпіну проводити агресивнішу політику США щодо Китаю, пише The Hill.

Зазначається, що колишні високопоставлені чиновники Трампа, які, ймовірно, працюватимуть у його другій адміністрації, виступають за масштабніше нарощування військової потужності США в Азії та за мита на китайський імпорт.

"Не буває випадкової війни. Зацикленість Вашингтона на ненавмисних конфліктах і гарячих лініях, можливо, підштовхнула Пекін до більш агресивної поведінки", - заявив колишній заступник радника Трампа з національної безпеки заявив Метт Поттінджер.

Він закликав збільшити оборонний бюджет Америки на 800 мільярдів доларів, стверджуючи, що це необхідно для США як для допомоги Україні в її оборонній війні проти Росії, так і для стримування китайської агресії в Індо-Тихоокеанському регіоні.

А екс-радник Трампа з національної безпеки Роберт О’Браєн закликав "розгорнути весь корпус морської піхоти в Тихому океані", наростити протиракетну оборону і флот винищувачів, а також перекинути авіаносець ВМС з Атлантики в Тихий океан.

Читайте по темі: ISW: Орбан намагається переключити увагу Заходу від підтримки України на "мирні" переговори

Вказується, що Трамп уже давно жорстко висловлюється про Китай, навіть попри те, що час від часу він висловлював своє захоплення силою Сі Цзіньпіна як лідера.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus