Детективи НАБУ та САП запобігли великому хабарю керівництву держмитниці

Детективи НАБУ та САП запобігли великому хабарю керівництву держмитниці
Детективи НАБУ та САП запобігли великому хабарю керівництву держмитниці

Прокурори спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) запобігли реалізації масштабної корупції у Державній митній службі.

Про це повідомляє пресслужба САП та НАБУ.

"За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру двом особам, які намагались призначити на керівні посади в територіальних органах Державної митної служби для впровадження корупційних схем підконтрольних їм осіб", - повідомили в САП.

Слідство встановило, що указані особи пропонували керівництву Державної митної служби України 1 млн доларів за призначення своєї людини на посаду керівника Львівської митниці, ще 500 тисяч доларів та 200 тисяч доларів - за посади очільників Волинської та Чернівецької митниці відповідно.

Крім того, зʼясувалося, що учасники групи обіцяли керівництву митної служби половину доходів, отриманих в результаті незаконної діяльності на митниці.

Завдяки детективам НАБУ та прокурорам САП злочинним намірам вдалося запобігти. Двом особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

Наразі одну особу, яка була ініціатором злочину, затримано на підставі ст. 208 КПК України. Слідство триває.

Читайте по темі: Посадовця військової частини звільнили від покарання за хабар від ухилянта у Львові

 qhiqqhiqhuiqudroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus