СБУ на Полтавщині викрила посадовців Укргаз видобування, які завдали державному бюджету мільйонних збитків

СБУ на Полтавщині викрила посадовців Укргаз видобування, які завдали державному бюджету мільйонних збитків
СБУ на Полтавщині викрила посадовців Укргаз видобування, які завдали державному бюджету мільйонних збитків

Співробітники Служби безпеки та Національної Поліції викрили організоване злочинне угрупування, яке розкрадало нафтопродукти держпідприємства на Полтавщині.

До організації оборудки причетні посадовці однієї з філій «Укргазвидобування». Вони систематично викрадали нафтопродукти з державного підприємства.

За даними слідства, ділки втручалися в роботу нафтопереробного обладнання з метою викрадення газоконденсату. Отримані незаконно нафтопродукти зловмисники вивозили малими партіями з об’єкта критичної інфраструктури на власних авто. Викрадений газоконденсат продавали оптом і вроздріб, а також використовували для власних потреб.

За оперативними даними, фігуранти займалися незаконною діяльністю близько року і за цей час нанесли шкоди державі на понад мільйон гривень.

 eiqreikitxroz

Правоохоронці затримали ділків «на гарячому» під час вивезення чергової партії нафтопродуктів.

Читайте по темі: За дроновими атаками у Воронезькій області стоїть СБУ - ЗМІ

У ході обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено:

  • 16 автомобілів, які використовували у незаконній схемі;
  • майже 5 тонн викраденого газового конденсату
  • службову документацію.

Організатору та двом активним учасникам схеми, яких затримали «на гарячому», повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою. Іншим десятьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальні акти скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Полтавській області спільно із Національною Поліцією Полтавщини під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури за сприяння відділу безпеки Філії УПГГК АТ «Укргазвидобування».

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus