ВАКС арештував майно експосадовця «Укренерго»

ВАКС арештував майно експосадовця «Укренерго»
ВАКС арештував майно експосадовця «Укренерго»

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно, яке належить підозрюваному колишньому директору департаменту безпеки ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» Сергію Тоцькому та його дружині.

Таке рішення 2 липня ухвалив ВАКС.

«Клопотання детектива НАБУ про арешт майна у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Накласти арешт шляхом заборони відчуження та розпорядження на майно підозрюваного (Сергія Тоцького – ред.)... Накласти арешт шляхом заборони відчуження та розпорядження на майно (Віталії Тоцької – ред.)», – ідеться в рішенні.

Як вказується, суд наклав арешт на таке майно підозрюваного: земельну ділянку площею 0,3 га в Нещеріві Обуховського району Київської області з садовим будинком на ній площею 298,7 кв. м; квартиру в окупованій Ялті в Криму площею 88,3 кв. м; квартиру в Києві площею 144,1 кв. м; квартиру площею 131,7 кв. м та автомобіль Tesla Model S. Також суддя арештував садовий будинок дружини Тоцького в Києві площею 250,4 кв. м та два автомобілі Mercedes-Benz ML-350 2012 року випуску і Volkswagen ID 4 CROZZ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору департаменту безпеки НЕК «Укренерго». За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

Читайте по темі: Графіки відключення світла у неділю не діятимуть з 7:00 до 15:00, - Укренерго

Ба більше, цей постачальник не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції. За інформацією «Слово і діло», йдеться про компанію «ТОП Трейдінг Лайн». У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

В Україні почали процес конфіскації активів Медведчука та його дружини
ВАКС розгляне позов про конфіскацію автівки посадовця ДМС на Одещині
ВАКС затвердив угоди зі слідством фігурантів справи Каськіва
НАБУ повідомило про підозру пасинку головного судового експерта Рувіна за «рішалово» на митниці
Детективи НАБУ та САП запобігли великому хабарю керівництву держмитниці
Суд обрав запобіжний захід начальнику одного з управлінь Рівненської митниці
ВАКС обрав запобіжний захід посадовцю одного з управлінь Рівненської митниці
ВАКС призначив заставу у 5 мільйонів гривень посадовцю "Укренерго", який завдав державі мільйонних збитків на закупівлі бронежилетів
Верховний суд підтвердив вирок ексголові суду з Херсонщини Живцовій
Працівника Рівненської митниці викрили на системному хабарництві

Коментарі:

comments powered by Disqus