Орбан прибув у Москву після візиту до Києва

Орбан прибув у Москву після візиту до Києва
Орбан прибув у Москву після візиту до Києва

Прем’єр-мініст Угорщини Віктор Орбан 5 липня прибув "із мирною місією" до столиці країни-агресора РФ Москви. Він зустрівся із російським диктатором Володимиром Путіним через кілька днів після того, як був у Києві та закликав до припинення вогню перед переговорами.

Про поїздку політика повідомило видання Index, цитуючи прессекретаря уряду. У Кремлі теж підтвердили візит гостя, але поки без деталей.

За даними Flight Radar, після 12:00 у п’ятницю Орбан вже перебував у російській столиці. Також журналісти сповістили, що у Москві перебуває і борт, яким користувався міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

"Прем’єр-міністр Віктор Орбан прибув до Москви в межах своєї мирної місії. Він зустрінеться із Володимиром Путіним", – прокоментував це керівник пресслужби угорського уряду Берталан Хавасі.

Раніше там повідомляли, мовляв, прем’єр поїде в Москву, "щоб провести переговори з лідером іншої сторони російсько-української війни".

Читайте по темі: Орбан сказав, що полетів у Китай, щоб говорити про мир в Україні

Орбан прибув у Москву після візиту до Києва. Фото qeithiddxidquroz

"Після Києва до Москви. Друга зупинка мирної місії", – йдеться в пості на Facebook-сторінці прем’єра Угорщини.

За даними угорських ЗМІ, після Росії Віктор Орбан збирається до Шуші (Азербайджан), де візьме участь у саміті Організації тюркських держав 5 і 6 липня. Там обговорюватимуть "побудову сталого майбутнього" за допомогою транспортної, зв’язної та кліматичної політики, а ще відносини ОТД із Європейським Союзом та іншими міжнародними організаціями. Угорщина, яка за ротаційним принципом нині головує в Раді ЄС, на заході виступає в ролі спостерігача.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus