У ВМС пояснили, як F-16 вплинуть на ситуацію у Чорному морі

У ВМС пояснили, як F-16 вплинуть на ситуацію у Чорному морі
У ВМС пояснили, як F-16 вплинуть на ситуацію у Чорному морі

Командувач Військово-морських Сил ЗСУ Олексій Неїжпапа заявив, що сучасні винищувачі F-16, які Україна розраховує невдовзі отримати від партнерів, допоможуть захистити північно-західну частину Чорного моря. Зокрема, йдеться про морський коридор для цивільних суден.

Відповідні очікування воєначальник озвучив в інтерв’ю виданню Reuters. Він переконаний, що вказані літаки дадуть змогу кинути виклик "повному пануванню" Росії у небі над Чорним морем.

"F-16 із правильним озброєнням зможуть відтіснити російські військові літаки. Північно-західна частина Чорного моря, особливо коридор для цивільних суден, буде майже на 100% захищена", – переконаний Неїжпапа.

Він зауважив, що Україна хотіла б розширити судноплавний коридор, яким наразі перевозить вантажі з трьох основних портів Одеси. Насамперед щоб він охоплював миколаївські та херсонські порти. Однак, поки РФ контролює Кінбурнську косу, це зробити неможливо.

Командувач ВМС зазначив, що цивільні судна в деяких районах супроводжують патрульні катери. Вони забезпечують захист від морських мін, тоді як ППО забезпечують прикриття і портів, і коридорів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus