Підпал корабля "Серпухов": Юсов розкрив деталі спецоперації та анонсував нові

Підпал корабля "Серпухов": Юсов розкрив деталі спецоперації та анонсував нові
Підпал корабля "Серпухов": Юсов розкрив деталі спецоперації та анонсував нові

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував підпал російського ракетоносія "Серпухов", підкресливши, що "це не остання операція".

В ефірі телемарафону на запитання щодо операції з підпалу російського ракетоносія "Серпухов" і участі у ній російського військовослужбовця, Юсов зазначив, що сама операція почалася з 2023 року, коли громадянин Росії, військовослужбовець українського походження, виступив проти війни, хотів демобілізуватися і розірвати контракт.

"Його не пустили. Тоді він вийшов на Україну, на українські спецслужби, ГУР, Легіон "Свобода Росії", бойовий підрозділ, і вже державний проект "Хочу жить". І була спільно відпрацьована операція, в рамках якої понад рік отримувалася цінна інформація. А потім, так, відбувся підпал носія крилатих ракет, зокрема "Калібр". І разом з цінною документацією боєць з позивним "Гога" був евакуйований до України", - розповів представник розвідки.

Він додав, що тепер "Гога" є рекрутом Легіон "Свобода Росії" і продовжить боротися з режимом Путіна в рамках складової Сил безпеки і оборони України. "І так, це не остання операція. В процесі реалізації низка іще таких, і новини точно будуть", - запевнив Юсов.

Представник ГУР також зауважив, що Сили безпеки та оборони України ефективно витісняють Чорноморський флот з української акваторії далі від Криму.

Читайте по темі: Українські морпіхи показали, як проводять аеророзвідку ворожих позицій

"Змушують ховатися в Новоросійську, де нещодавно так само був яскравий гуркіт по інших місцях… Дії Сил безпеки і оборони - це завжди комплексні дії. І там, де може і має працювати "Магура", буде працювати "Магура". Але, звичайно, не "Магурою" єдиною. Тому і спецпідрозділ Головного управління розвідки уважно готується до наступних операцій на різних відтинках, в тому числі і морської акваторії", - сказав він.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus