Бундесвер розробляє план перекидання військ у разі нападу Росії на НАТО

Бундесвер розробляє план перекидання військ у разі нападу Росії на НАТО
Бундесвер розробляє план перекидання військ у разі нападу Росії на НАТО

У межах "Оперативного плану Німеччина" (OPLAN DEU) Бундесвер разом із союзниками по НАТО розробляє схему перекидання військ на схід Європи на випадок можливого військового нападу Росії на Альянс.

Про це повідомляє DW з посиланням на Der Spiegel.

При нападі РФ на східному фланзі НАТО через Німеччину протягом трьох-шести місяців буде необхідно перекинути до 800 тисяч солдатів альянсу, а також понад 200 тисяч одиниць різної техніки.

Ключовим шляхом із заходу на схід має бути автомагістраль А2 від міста Оберхаузен федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія до кільцевої автодороги Берліна.

За даними ЗМІ, Бундесвер, керівництво федеральних земель та уряд Німеччини продовжують працювати над цим секретним планом. Розглядається питання безпеки маршруту, його "вузькі місця" й альтернативи. Також опрацьовуються можливості цивільної інфраструктури для прийняття й обслуговування такої кількості техніки та військових.

Читайте по темі: Правильною відповіддю Заходу на удари по Львову була б передача "Томагавків", - Чернєв

"Вузьким місцем" вважається міст Хоенварте через Ельбу довжиною майже 1200 метрів, адже в разі диверсії чи ракетної атаки на нього автомагістраль A2 може стати повністю паралізованою.

У червні міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час виступу в Бундестазі, заявив, що Німеччина має бути готовою до оборони в разі нападу РФ до 2029 року та вжити заходів для стримування. Він окреслив три головні проблеми: техніка, особовий склад та фінанси. Пісторіус вказав на необхідність збільшення бюджету на оборону й нагадав про реформу призову на військову службу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus