Що відомо про Джей Ді Венса, якого Трамп обрав кандидатом у віцепрезиденти США

Що відомо про Джей Ді Венса, якого Трамп обрав кандидатом у віцепрезиденти США
Що відомо про Джей Ді Венса, якого Трамп обрав кандидатом у віцепрезиденти США

Сенатор від американського штату Огайо Джей Ді Венс, якого Дональд Трамп обрав кандидатом на посаду віцепрезидента, голосував проти законопроєкту про виділення Україні додаткової допомоги для боротьби з Росією. Він поділяє позицію Трампа про те, що допомогу Києву потрібно зменшити.

Про це повідомило видання CNN. Як пишуть журналісти, у Сенаті Венс був затятим прихильником Трампа й часто голосує на підтримку інтересів колишнього президента.

Однак ще 2016 року він називав Трампа "американським Гітлером" і "цинічним муд*ком". Але позиція Венса різко змінилася з початком його участі у передвиборчих перегонах у 2021 році, коли він балотувався на посаду сенатора. Тоді він публічно попросив вибачення у Трампа в ефірі каналу Fox News.

Виступав проти допомоги Україні: що відомо про Джей Ді Венса, якого Трамп обрав кандидатом у віцепрезиденти США eiqetidqdidhroz

Що казав про допомогу Україні у війні з РФ

Венс відомий своїми скандальними заявами на адресу України. Він неодноразово виступав проти постачання американської зброї українським воїнам для захисту від російського повномасштабного вторгнення.

Минулого року разом із 18 іншими республіканцями він підписав звернення до президента Джо Байдена із закликом припинити "необмежену допомогу" та пригрозив блокувати такі пакети, якщо вони не будуть прив’язані до стратегії якнайшвидшого завершення російсько-української війни.

А у грудні 2023 року перед візитом президента України Володимира Зеленського до Вашингтона Венс вимагав від адміністрації Байдена визнати, що Україна "врешті-решт поступиться" частиною своїх територій Росії.

"У нас продовольча криза... у нас є енергетична криза... В інтересах Америки визнати, що Україні доведеться поступитися деякими територіями росіянам, і нам необхідно покласти край війні", – говорив він.

Читайте по темі: Розвідка США і Британії : Курська операція ЗСУ викликала питання в еліти РФ

У колонці для видання NYT сенатор писав, що ухвалений пакет допомоги Україні на понад 60 млрд доларів – це не різниця між перемогою та поразкою. А лише мала частина того, що знадобиться для того, щоб переламати перебіг війни на користь України. Він "радив" Україні прийняти оборонну стратегію, щоб "зберегти військову силу та виграти час для початку переговорів".

"Але для цього треба визнати: заявлена мета про повернення до кордонів 1991 року – це фантастика", – писав у матеріалі Венс.

Виступав проти допомоги Україні: що відомо про Джей Ді Венса, якого Трамп обрав кандидатом у віцепрезиденти США

Джей Ді Венс родом зі штату Огайо. Служив у морській піхоті США з 2003-го по 2007 рік. У 2013 року завершив Єльську школу права. Працював спочатку адвокатом у Кремнієвій долині, потім сам став співзасновником венчурної компанії Revolution LLC.

Венс написав мемуари "Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis". Книжка стала бестселером. У ній автор розмірковує про своє дорослішання в сім’ї з низьким доходом, залученій до насильства та наркоманії в Мідлтауні (штат Огайо).

Нещодавно його попросили прокоментувати свої антитрампівські висловлювання, за які він пізніше перепросив.

"Я помилявся щодо Дональда Трампа. Я не думав, що він стане добрим президентом. Він був великим президентом, і це одна з причин, чому я старанно працюю, щоб забезпечити його переобрання на другий термін", – відповів Венс.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus