Сирський розповів, якої зброї не вистачає ЗСУ

Сирський розповів, якої зброї не вистачає ЗСУ
Сирський розповів, якої зброї не вистачає ЗСУ

Бійці ЗСУ мають обмежені можливості для знешкодження розвідувальних дронів ЗС РФ Zala та "Орлан-10", які залітають вглиб української території на 100-150 км. На сьогодні є дефіцит зенітних снарядів, призначених для протидії саме цьому виду російських засобів ураження.

Про проблеми українського війська командувача ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Сирський написав у Telegram-каналі.

Сирський спершу описав загрозливі точки на 800-кілометровому фронті від заходу Херсонської області до сходу Харківської області. Зі слів командувача, в зоні особливої небезпеки та гарячих боїв — острови на Дніпрі, Покровськ, Красногорівка, Прогрес, Залізне, Північне, Часів Яр. Щоб протидіяти ворогу, якого чисельно більше, потрібно ефективно застосовувати наявну зброю. Однак для протидії розвідувальним дронам ЗС РФ немає усієї необхідної зброї, написав головнокомандувач. З його слів, ЗСУ відчувають нестачу зенітних ракет малої дальності, здатних збивати БПЛА, які шпигують за українськими позиціями. В умовах цієї нестачі бійці застосовують інші методи — засоби радіоелектронної боротьби та FPV-дрони, заявив офіцер.

"А також опанування нових способів знищення розвідувальних БПЛА противника в умовах тотального дефіциту зенітних ракет малої дальності", — сказав Сирський, пояснюючи, як ефективно протидіяти ворогу.

Зброя ЗСУ, Сирський, головнокомандувач ЗСУ, 22 липня, дефіцит ракет eiqeeiqrxiquerozFullscreen
Зброя ЗСУ - Сирський про зенітні ракети малої дальності 22 липня

Фото: Скриншот

Крім того, головнокомандувач повідомив, що перевірив стан резервів та якість підготовки. Він запевнив, що навчання відбувається з врахуванням нових реалій війни. Наприклад, бійців вчать виживати в умовах, коли відбуваються скиди з БПЛА та удари FPV-дронів.

Зброя ЗСУ, Сирський, головнокомандувач ЗСУ, 22 липня, фронт
 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus