Посли Євросоюзу затвердили 4,2 мільярда євро допомоги для України

Посли Євросоюзу затвердили 4,2 мільярда євро допомоги для України
Посли Євросоюзу затвердили 4,2 мільярда євро допомоги для України

Посли країн Євросоюзу затвердили транш Україні на 4,2 млрд євро за програмою Ukraine Facility.

Про це повідомило угорське головування у Раді ЄС у соцмережі X в середу, 24 липня.

"Сьогодні посли затвердили перший транш у рамках Українського плану Положення про кредитний фонд Ukraine Facility, відкривши шлях для переведення майже 4,2 млрд млрд євро на підтримку відновлення, реконструкції та модернізації України", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що як наступний крок Рада ЄС розпочне розроблення письмової процедури. Вона використовується для кроків, які не потребують обговорень лідерами блоку.

Як відомо, 1 лютого лідери ЄС на саміті у Брюсселі погодили програму підтримки України на 50 млрд євро під назвою Ukraine Facility. Вона розрахована на період 2024-2027 рр. Передбачається, що надходження фінансування за Ukraine Facility залежатиме від виконання Києвом 100 квартальних індикаторів.

Читайте по темі: Призначив коханку радницею: Італійський міністр подав у відставку на тлі скандалу

Нагадаємо, 27 червня Україна отримала від Євросоюзу 1,9 млрд євро. Це був вже третій транш у межах програми Ukraine Facility.

А 17 липня Єврокомісія дала позитивну оцінку виділенню платежу у 4,2 млрд євро за програмою Ukraine Facility. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розраховує, що Україна отримає цей транш у вересні поточного року.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus