Суд обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських

Суд обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських
Суд обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських

Шевченківський районний суд Києва  24 липня обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських Михайлу Гречку, обвинуваченому в умисному знищенні історичної будівлі. Підозрюваному визначили особисті зобов’язання.

Про це повідомляє Суспільне.

Прокурор вимага обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання через ризик переховування підозрюваного Гречка від органів досудового розслідування й суду. Відомо, що обвинувачений у 2023 році вже виїжджав за кордон за допомогою системи "Шлях".

Також сторона обвинувачення вимагала від підозрюваного здати всі паспорти, заборонити спілкування зі свідками і накласти обов’язки не виїздити за межі Києва та області.

Водночас захист підозрюваного наполягав, що зруйнована будівля не належала до пам’яток культурної спадщини.

Читайте по темі: Що відомо майбутніх міністрів та чим займались раніше

"Маємо відповідь від Мінкульту, що об’єкт не внесений в реєстр і об’єкт не відноситься до об’єкту культурною спадщини", — зазначала адвокат підозрюваного Гречка і передала суду копії підтверджувальних документів, зокрема, від Мінкульту.

Сам Михайло Гречко не визнає свою вину у кримінальному правопорушенні. Він зазначив, що в садибі Зеленських мав бути відновлений зовнішній та внутрішній вигляд у межах фундаменту.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді особистого зобов’язання: на нього покладені обов’язки прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати паспорти.

Запобіжний захід діятиме до 23 вересня 2024 року.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus