В Україні вирішили обмінювати колаборантів на полонених українців, - Юсов

В Україні вирішили обмінювати колаборантів на полонених українців, - Юсов
В Україні вирішили обмінювати колаборантів на полонених українців, - Юсов

В Україні стартував державний проєкт під назвою "Хочу к своим", покликаний сприяти обміну колаборантів на полонених українських громадян.

Про це повідомляє пресслужба ГУР Міноборони.

Як зазначається, він є спільним проєктом головного управління розвідки Міністерства оборони, Служба безпеки та Секретаріату уповноваженого з прав людини.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, ключова мета проєкту - оприлюднення даних про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, які співпрацювали чи допомагали Росії у війні проти України.

Всю інформацію будуть публікувати на порталі проєкту за посиланням. Там завдяки опції "згода на обмін", засуджені колаборанти матимуть можливість самотужки дати згоду на обмін на українців, які перебувають у російському полоні.

Читайте по темі: "Консенсусу поки немає", – Зеленський про зняття обмежень на удари по РФ

Там також можна буде дізнатися про можливість припинення вимушеної співпраці з РФ та про те, як повідомити правоохоронців про російських агентів у своєму оточенні для запобігання подальшим злочинам. Для цього потрібно лише знайти та заповнити спеціальну форму на сайті.

"Для ефективного досягнення поставлених цілей на сайті проєкту публікуватиметься інформація про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, що погодилися на обмін до рф. Головне управління розвідки Міністерства оборони України закликає всіх небайдужих громадян України активно долучатися до співпраці з проєктом", - йдеться у повідомленні.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus