Залужний розповів про споряджений в Україну конвой британських авто

Залужний розповів про споряджений в Україну конвой британських авто
Залужний розповів про споряджений в Україну конвой британських авто

Посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що 25 липня до України вирушив конвой із 50 авто, котрі британці передали на потреби Сил оборони. Колишній Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що це чиїсь врятовані життя.

Про це написав Залужний в Телеграм.

Сьогодні разом з Заступником мера Лондона Себом Дансом, депутатами Британського Парламенту, керівником проекту від British-Ukrainian Aid Іринеєм Макарухою, СОО Transport UK London Bus Аланом Пілбімом, керівником БО Swindon Humanitarian Aid Partnership Майком Боуденом, волонтером Коналом Каннінгемом, непереможним українським боксером Олександром Усиком а також легендою українського футболу Олексієм Михайліченко відправили конвой із 50 машин, які задонатили або передали їх через схему утилізації транспортних засобів ULEZ небайдужі мешканці Великої Британії.

Залужний висловив вдячність всім, хто підтримав цю ініціативу, і закликаю кожного, хто має таку можливість, передати своє авто Україні через програму ULEZ. Додав, що ці автомобілі – чиїсь врятовані життя та суттєва допомога нашій країні у боротьбі з наслідками російської агресії.

Дипломат запевнив, що “разом ми можемо зробити більше”.

Читайте по темі: "Консенсусу поки немає", – Зеленський про зняття обмежень на удари по РФ

 qhiqqxiqridqroz

Додамо, у грудні мер Лондона Садік Хан змінив своє рішення стосовно відправки вживаних транспортних засобів в Україну, які мали передати на утилізацію. Раніше мер блокував передачу автомобілів, котрі не відповідали вимогам Ulez, у зону бойових дій, оскільки, за його словами, цей крок не принесе лондонцям екологічної, економічної та соціальної користі.

Він змінив своє рішення після критики колишнього мера Лондона та експрем’єра Бориса Джонсона, котрий назвав заборону “дріб’язковим і смішним рішенням”.

Джонсон наголосив, що “українці більш ніж здатні самі розв’язати проблеми з якістю повітря, їм потрібна допомога, щоб перемогти загрозу, яка є набагато небезпечнішою, і це президент РФ Путін”.

Тож Хан звернувся до міністра транспорту Марка Харпера, закликавши надати можливість лондонцям та іншим жителям країни пожертвувати Україні придатні транспортні засоби через схеми утилізації.

Так, у спільному листі з колишнім міністром оборони Беном Воллесом, мер зазначив, що “це можна було б зробити найшвидше, змінивши національні правила щодо сертифікату про знищення, який вимагається як доказ того, що транспортний засіб був остаточно утилізований, аби натомість дозволити експорт придатних транспортних засобів в Україну через зареєстровану благодійну організацію або національну програму”.

Читайте по темі: ЄС закупить у Франції озброєння для України на 300 млн євро заморожених російських активів

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus