Фахівці МАГАТЕ в останній тиждень чули вибухи навколо ЗАЕС

Фахівці МАГАТЕ в останній тиждень чули вибухи навколо ЗАЕС
Фахівці МАГАТЕ в останній тиждень чули вибухи навколо ЗАЕС

Протягом останнього тижня фахівці Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), перебуваючи на Запорізькій АЕС, чули вибухи та постріли на різних відстанях від станції.

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

"Протягом останнього тижня експерти МАГАТЕ продовжували чути вибухи і постріли на різних відстанях від майданчика (ЗАЕС - ЕП)", - йдеться у повідомленні.

Водночас агентство повідомляє, що фахівці провели кілька оглядів, зосереджених на моніторингу ремонтних робіт на майданчику, а також перевірці наявності необхідних запасних частин для станції.

Останніми днями команда МАГАТЕ спостерігала за поточним обслуговуванням компонентів головного електричного трансформатора енергоблоку №3, які розбирали для технічного обслуговування. 

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

Експерти також стежили за плановими роботами в реакторному залі та допоміжній будівлі енергоблоку №6, включаючи обслуговування крана для перезавантаження палива та теплообмінників. Вони також мали можливість спостерігати за обслуговуванням деяких електричних і контрольно-вимірювальних приладів.

"Під час відвідування турбінної зали цього ж блоку, команда знову не отримала доступу до його західної частини", - йдеться у повідомленні.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus