Верховний Суд відмовив Медведчуку у поновленні адвокатської діяльності в Україні

Верховний Суд відмовив Медведчуку у поновленні адвокатської діяльності в Україні
Верховний Суд відмовив Медведчуку у поновленні адвокатської діяльності в Україні

Вчора, 25 липня, Касаційний адміністративний суд відмовив Віктору Медведчуку, якого судять за державну зраду, у відкритті касаційного провадження  для поновленні права на зайняття адвокатською діяльністю в Україні. Ухвала набрала законної сили і оскарженню не підлягає. 

Про це йдеться у повідомленні громадської ініціативи “Голка” з посиланням на копію судової ухвали Верховного Суду.

Зазначається, що Медведчук звернувся в касацію після того, як у червні цього року програв апеляцію.

У своїй касаційній скарзі Медведчук апелював до того, що суд першої інстанції помилково вніс його справу до категорії справ незначної складності і апелював до того, що ця справа має велике значення:

“Представник позивача зазначає, що в контексті питань, які вирішуються в цій справі, остання має значний суспільний інтерес, оскільки має важливе виняткове значення для інституту адвокатури в Україні та може значно вплинути на права та інтереси осіб, які, згідно закону, мають займатися адвокатською діяльністю. Однак колегія суддів відхиляє такі доводи, оскільки результат вирішення кожної з таких справ… залежить виключно від індивідуальних обставин спору та різного в кожному випадку доказів та обставин. Проаналізувавши вказані скаржником доводи…, Судом не виявлено того, що розгляд справи становить значний суспільний інтерес”, – йдеться в ухвалі Верховного Суду.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus