Велика Британія відмовилась оскаржувати ордери МКС на арешт ізраїльських лідерів

Велика Британія відмовилась оскаржувати ордери МКС на арешт ізраїльських лідерів
Велика Британія відмовилась оскаржувати ордери МКС на арешт ізраїльських лідерів

Уряд Великої Британії не оскаржуватиме юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (МКС), який вимагає видати ордер на арешт прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та міністра оборони країни Йоава Галанта.

Про це повідомляє The Guardian і Mirror.

Новий уряд Великої Британії на чолі із Кіром Стармером не заперечуватиме проти запиту щодо видачі МКС ордера, оскільки його позиція полягає в тому, що "це питання, яке має вирішувати суд", підтвердила пресслужба уряду виданню Mirror.

"Лейбористи відмовилися від плану попередників оскаржити міжнародний ордер на арешт прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу", — йдеться у повідомленні.

Попередній очільник британського уряду Ріші Сунак планував поставити під сумнів право МКС видавати ордер на арешт ізраїльських громадян через можливі воєнні злочини ізраїльських військ у Секторі Гази.

Читайте по темі: Білий дім закликав Ізраїль та ХАМАС досягти угоди про припинення вогню

У травні Девід Ламмі, який нині став міністром закордонних справ Великої Британії, сказав: "Позиція лейбористів полягає в тому, що рішення головного прокурора МКС подати запит на ордер на арешт є незалежною справою для суду та прокурора".

Наприкінці червня МКС відтермінував процес видання ордерів на арешт премʼєр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта після оскарження від Великої Британії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus