ЗМІ: Армія РФ просувається і захоплює все більше українських земель

ЗМІ: Армія РФ просувається і захоплює все більше українських земель
ЗМІ: Армія РФ просувається і захоплює все більше українських земель

Російська армія продовжує наступ, коли Україна продовжує відчувати нестачу військових, а передвиборчі процеси в США породили припущення, що Київ незабаром може бути змушений вести переговори про здачу земель.

Про це пише The Washington Post.

Після того як надходження американської зброї та грошей допомогло Україні відбити вторгнення на північному сході Харківської області в травні, запобігши великому прориву і зруйнувавши надії Москви на оточення другого за величиною міста України, російські командири переключили свою увагу на Донецьку область, можливо, головну територіальну мету Путіна.

Вторгнення в Харківську область, хоча і принесло обмежені успіхи, проте відвернуло українські ресурси. 30-річний Олександр, командир батальйону 47-ї бригади, що воює під Очеретиним, каже, що українські війська зазнають труднощів і що трофей Путіна дедалі більше здається досяжним для Росії.

"Ця стратегія розумна: ви намагаєтеся сконцентрувати сили противника на одному напрямку, а потім відволікти їх на інший. Їхня перша мета – знищити нас. Друга – натиснути на нас, щоб вони могли отримати більше важелів для мирних переговорів і отримати від нас більше. Вони вже майже захопили Донецьку область", - розповідає військовий.

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

Наразі війська Путіна наступають по дузі, що складається з трьох ключових точок: Часів Яр, на захід від міста Бахмут, яке Росія захопила навесні 2023 року; невелике промислове місто Торецьк; і сільська місцевість на захід від Очеретиного, села на стратегічній височині, захопленій у травні після того, як російські війська просунулися на північний захід від Авдіївки, яку вони зайняли в лютому.

Хоча інтенсивні бої точаться і в інших місцях, зокрема в Куп’янську на північному сході та на деяких ділянках південного фронту, наступ у Донецькій області являє собою помітне зрушення в тактиці російських командирів, які, схоже, винесли уроки з минулих помилок і тепер домагаються стабільних успіхів для Кремля, загрожуючи також українському місту Костянтинівка, розташованому на стратегічній трасі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus