"Північні потоки" підірвали "під керівництвом США", - Орбан

"Північні потоки" підірвали "під керівництвом США", - Орбан
"Північні потоки" підірвали "під керівництвом США", - Орбан

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан назвав вибухи на газогонах "Північного потоку" терористичним актом "очевидно здійсненим під американським керівництвом".

Про це він сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, повідомляє "Європейська правда".

Орбан говорив на підтвердження своєї тези про те, що європейська політика зазнала краху і Європа відмовилася від захисту власних інтересів.

"Сьогодні Європа не робить нічого, окрім як беззастережно слідує за зовнішньою політикою Демократичної партії США, навіть ціною самопошкодження", – заявив угорський прем’єр.

За його словами, санкції завдають фундаментальної шкоди європейським інтересам, підвищують ціни на енергоносії та роблять європейську економіку неконкурентоспроможною.

Читайте по темі: Розвідка США і Британії : Курська операція ЗСУ викликала питання в еліти РФ

"Те, що ми мовчимо про підрив газопроводу "Північний потік", що сама Німеччина мовчить про очевидний акт тероризму, здійснений під американським керівництвом проти її власності, і що ми не розслідуємо, не намагаємося з’ясувати і не піднімаємо це питання юридично – так само, як ми не вчинили правильно щодо прослуховування Ангели Меркель, яке було здійснене за допомогою Данії, – це ніщо інше, як акт покори", – заявив Орбан.

Варто зазначити, що думки про те, що "Північний потік" підірвали американці або хтось з їх подачі, дотримується Росія і Орбан таким чином повторив російські звинувачення.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus