Окупанти удосконалили тактику і поступово просуваються на Донбасі, - WP

Окупанти удосконалили тактику і поступово просуваються на Донбасі, - WP
Окупанти удосконалили тактику і поступово просуваються на Донбасі, - WP

Росія змогла удосконалити свою тактику, що забезпечило їй поступове просування на фронті в Донецькій області.

Про це пише The Washington Post.

Нова тактика агресора

Видання зауважує, що повторне вторгнення росіян у Харківську область, хоча й дало вкрай обмежені здобутки, але змогло відтягнути на себе українські резерви. 

"Ця стратегія розумна: ти намагаєшся зосередити силу свого ворога в одному напрямку, а потім відволікти його в іншому. Їхня перша мета — знищити нас. Друге — підштовхнути нас, щоб вони могли отримати більше важелів для мирних переговорів і отримати від нас більше. Вони майже на межі захоплення Донецької області", – каже 30-річний Олександр, командир батальйону 47-ї бригади, який воює під Очеретиним.

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

Путінські війська зараз тиснуть по дузі з трьох ключових точок: Часів Яр, на захід від міста Бахмут; через невелике промислове місто Торецьк; і в сільській місцевості на захід від села Очеретине, розташованого на стратегічній височині на північний захід від Авдіївки.

"Хоча в інших місцях точаться інтенсивні бої, зокрема в Куп’янську на північному сході та в деяких точках уздовж південного фронту, наступ на Донбасі є помітною зміною тактики російського командування, яке, схоже, навчилося на минулих помилках і тепер досягає стабільних успіхів для Кремля, що також загрожує українському місту Костянтинівка, яке розташоване на стратегічній магістралі", – пише WP.

Аналітик американського "Інституту вивчення війни" Кароліна Хірд зауважує, в минулому значному прогресу росіян перешкоджали численні тактичні помилки. 

"Раніше просто кидали людей на тривалі зусилля з великими втратами. Тепер російські оперативні командири вчаться виконувати одночасні та взаємні посилюючі наступальні зусилля та підтримувати постійний тиск на українські сили", – пояснила вона.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus