Корупційний скандал у ДМС Києва: хто здав Лемеша та як В’ячеслав Гузь чекає на підозру

Корупційний скандал у ДМС Києва: хто здав Лемеша та як В’ячеслав Гузь чекає на підозру
Корупційний скандал у ДМС Києва: хто здав Лемеша та як В’ячеслав Гузь чекає на підозру

На сьогодні, за інформацією інсайдерів видання «Межа», потрапивши під приціл правоохоронних органів, В’ячеслав Гузь та його ОЗГ зупинили всі корупційні схеми, пов’язані з ДМС Києва та Київської області.

Усім співробітникам найближчого кола Гузь вказав, що стосовно них ведеться щільна робота правоохоронних органів. Невдалі спроби ДМСника виправдатися у ЗМІ лише посилили інтерес антикорупціонерів. За одну годину на рекламну кампанію у свою підтримку він витратив близько $20,000, що значно перевищує його річний бюджет, зазначений у декларації. Його спроби постати перед громадськістю як чесна людина викликали хвилю негативу серед громадян України. У коментарях до його постів користувачі активно висловлювали невдоволення, а сам ДМСник у притаманній йому манері, імпульсивно погрожував громадянам України мобілізувати їх на війну, перебуваючи під бронею як чиновник, і жодного дня не провівши на полі бою.

Настрій всередині ДМС та реакції колег

Співробітники Київського міжрегіонального підрозділу стежать за тим, як їхнього гордовитого шефа накрило хвилею хейту з боку громадян України, після викриття частини його схем. Начальниця ДМС Наталія Науменко провела власне розслідування без його оголошення і за 30 хвилин вирішила, що все в розслідуванні – наклеп, копіюючи допис Гузя у фейсбуці.
skandali navkolo nachalnika dms kiieva ta kiivskoi oblasti vjacheslava html m70943da8 rtiqriezidtqant eiqrtiqqiqhhroz
Службових перевірок не було проведено, Гузь відсторонений не був, але що примітно, корупційні доходи то закінчилися, отже, платити за дах корумпованим правоохоронцям більше нема чим. І, як кажуть інсайдери «Межі», навряд чи з’явиться чим найближчі 6 місяців, навіть якщо припустити, що Гузь подумає, що зараз від нього відчепляться, і весь фокус уваги зміститься на когось іншого. Сподіватися на це вже не доводиться, бо у фейсбук пішли хвилі перепостів інформації і йдуть активні обговорення корупціонера Гузя. Подейкують, що Гузь, з урахуванням його токсичності, став дуже непроханим гостем у кабінетах, куди він ходив раніше, щоб виправдати себе й утриматися на посаді.

Сьогодні будь-які прохання, що стосуються перевищень посадових повноважень, навіть до тих, хто лобіював його інтереси або допомагав йому, розходяться по силовиках і, ймовірніше, лягають у майбутній матеріал кримінальної справи, оскільки всі навколо почали розуміти, що ця особа вже себе вичерпала. Питання стоїть лише в тому, у якому вигляді він залишить Київський ДМС? Або прямо на Лук’янівку, або за власним бажанням, без скандалів. Редакція видання «Межа», яка зробила серію розслідувань проти Гузя, скерувала запити у правоохоронні органи, щоб там детально розглянули справу столичного ДМСника. У відповідь Нацполіція України надіслала лист, де зазначено, що розглянули звернення видання та вже передали матеріали до Служби Безпеки України

Читайте по темі: Суд арештував майно підозрюваної у отриманні хабаря директорки лікарні у Верховині

Що стосується карми, напевно, тому інсайдери з тих, хто брав участь у тих подіях, сьогодні активно діляться обставинами подій обшуків у Лемеша, коли йому висунули обвинувачення та він два роки вирішував цю проблему.

skandali navkolo nachalnika dms kiieva ta kiivskoi oblasti vjacheslava html m345fd997
skandali navkolo nachalnika dms kiieva ta kiivskoi oblasti vjacheslava html m43e0c1
skandali navkolo nachalnika dms kiieva ta kiivskoi oblasti vjacheslava html 5e65c532
Про підготовку обшуків і кримінальну справу В’ячеслав Гузь, Начальник ДМС Києва та Київської області дізнався за кілька днів до їх реалізації. Та пішов у ті самі «високі кабінети», куди він намагається ходити сьогодні, але його вже зустрічають там неохоче, враховуючи, сьогоднішню токсичність. Втім, на той момент, у 2022 році, Гузю надали допомогу, і справу вирішили змінити, провівши заходи тільки щодо його заступника Дмитра Лемеша, а сам Гузь виїхав із території Києва. По суті, В’ячеслав Гузь «злив» свого заступника й організував усе так, щоб той став основним фігурантом справи. Після проведення заходів у Лемеша Гузь активно включився і почав йому допомагати, тому що знав про те, що Лемеш знає багато всього про їхні справи в рамках Київського ДМС.

Майбутнє Гузя залишається невизначеним, але подальше розслідування та громадський тиск можуть призвести до його відставки та можливого кримінального переслідування.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus