Євросоюз не визнає перемогу Мадуро на виборах у Венесуелі

Євросоюз не визнає перемогу Мадуро на виборах у Венесуелі
Євросоюз не визнає перемогу Мадуро на виборах у Венесуелі

Європейський союз не може визнати переобрання Ніколаса Мадуро на нещодавніх президентських виборах у Венесуелі, позаяк виборчий орган країни досі не надав офіційних протоколів голосування.

Про це передає Рада ЄС.

Брюссель зазначає, що ЄС продовжує "з великим занепокоєнням стежити за подіями у Венесуелі".

"У звітах міжнародних місій зі спостереження за виборами чітко зазначено, що президентські вибори 28 липня не відповідали міжнародним стандартам чесності виборів", - йдеться в опублікованому рішенні.

Як наголошується у релізі Ради ЄС, незважаючи на власні зобов’язання "Національна виборча рада Венесуели (CNE) ще не опублікувала офіційні протоколи голосування ("actas") на виборчих дільницях".

"Без доказів на їх підтримку результати, опубліковані 2 серпня CNE, не можуть бути визнані", - акцентують в Євросоюзі.

Також Брюссель зауважує, що будь-яка спроба затримати повну публікацію офіційних протоколів голосування "лише поставить під сумнів достовірність офіційно опублікованих результатів".

Читайте по темі: Опонент Мадуро Едмундо Гонзалес виїхав із Венесуели до Іспанії та попросив політичного притулку

Натомість у ЄС додають, що копії протоколів виборчого голосування, опубліковані венесуельською опозицією та перевірені кількома незалежними організаціями, показують, що "Едмундо Гонсалес Уррутіа, скоріш за все, є переможцем президентських виборів значною більшістю голосів".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus