Кіберзлочинці атакували 40 паризьких музеїв, вимагаючи викуп

Кіберзлочинці атакували 40 паризьких музеїв, вимагаючи викуп
Кіберзлочинці атакували 40 паризьких музеїв, вимагаючи викуп

Кіберзлочинці атакували близько сорока паризьких музеїв, щоб отримати викуп у криптовалюті. Серед постраждалих — виставкова зала Гран-Пале. Зловмисники погрожували оприлюднити дані протягом 48 годин.

Про це 5 серпня повідомили у Le Figaro.

В ніч із суботи 3 серпня на неділю 4 серпня хакери, ймовірно, атакували спільну для музеїв комп’ютерну систему, яка централізує всі їхні фінансові дані, а потім вимагали викуп у криптовалюті. Якщо викуп не буде сплачено, вони погрожували оприлюднити зашифровані дані протягом 48 годин.

Прокуратура Парижа повідомила що відділ боротьби з кіберзлочинністю "був поінформований про атаку на інформаційну систему Гран-Пале". Французька агенція з інформаційної безпеки (ANSSI) також підтвердила, що її "попередили про інцидент".

Однак інцидент "не впливає на інформаційні системи, залучені в проведенні Олімпійських і Паралімпійських ігор", — додали в агенції.

Список постраждалих культурних установ ще не відомий. Лувр, який спочатку згадували як одну з цілей, що могли постраждати, спростував цю інформацію.

Читайте по темі: На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка

Поліція уже розпочала розслідування "атак на автоматизовану систему обробки даних, організованого вимагання та змови з метою вчинення злочину або правопорушення, що карається п’ятьма роками ув’язнення".

Розслідування доручено підрозділу боротьби з кіберзлочинністю Паризької судової поліції.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus