Загарбники на півдні відновили інтенсивність штурмів і обстрілів

Загарбники на півдні відновили інтенсивність штурмів і обстрілів
Загарбники на півдні відновили інтенсивність штурмів і обстрілів

На півдні відновилася інтенсивність штурмів й кількість ворожих обстрілів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"З початком поточної доби станом на сьому годину росіяни не проводили штурмових дій, але вже встигли завдати чотирьох авіаударів із використанням дев’яти КАБів по Херсонщині. З 20 шахедів в нашій зоні відповідальності знищено 12, 14 - вийшли з нашої зони, три - радіолокаційно втрачено", - сказав Лиховій.

За його словами, вчора було відбито всі чотири штурмові дії росіян, із них одна атака була на Оріхівському напрямку, а інші три - на Придніпровському, противник успіху не мав.

"Підрозділи в операційній зоні ОУВ "Таврія" продовжують ведення оборонної операції, завдають ворогу вогневого ураження, вживають заходів для покращення тактичного положення та стійкості оборони, і це не просто слова. Вдається відновлювати деякі позиції. Тобто оборону цю можна назвати активною, є певні успіхи, але про них детально говорити я не буду, щоб це не стало "поживою" для ворога", - додав речник ОУВ "Таврія".

Він зазначив, що після відносної паузи з боку ворога інтенсивність штурмових дій й кількість обстрілів відновилася до попередніх показників. Водночас Лиховій наголосив, що ворог не має ресурсу, щоб вести однакової інтенсивності штурмові дії.

"У декого складається враження, що коли менше штурмів, то це затишшя. Насправді так не є, тому що вони в нас відновилися до попереднього рівня, кількість артилерійських обстрілів. Це 1500 боєприпасів від ворога нам прилітає щодня по наших позиціях. Крім того, є більше 20 обстрілів населених пунктів щодня, і на рівні з артилерією працюють дрони, ударні безпілотники, FPV-дрони і скиди із коптерів", - поінформував речник.

Він наголосив, що за вчорашню добу в зоні відповідальності ОУВ "Таврія" було застосовано 243 коптери, з них - 241 FPV-дрон і два ударних дрони типу "Ланцет". З них знищено фактично 95%, більшість з яких знищується РЕБом, проте російські БПЛА дедалі частіше збиваються саме FPV-дронами.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus