На Харківщині судитимуть російського інформатора, який "зливав" дані про ЗСУ

На Харківщині судитимуть російського інформатора, який "зливав" дані про ЗСУ
На Харківщині судитимуть російського інформатора, який "зливав" дані про ЗСУ

На Харківщині судитимуть російського інформатора, який передавав окупантам дані про розташування Сил оборони в місті Дергачі через "подругу-журналістку", з якою познайомився в чаті для знайомств. Ним виявився безробітний і проросійськи налаштований 46-річний місцевий мешканець. 

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. Стосовно фігуранта було скеровано обвинувальний акт за звинуваченням у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ та інших військових формувань під час воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у травні 2024 року через чат у месенджері "Телеграм" на підозрюваного вийшла громадянка РФ, яка представилася журналісткою, що нібито збирає інформацію про події на Харківщині від місцевих мешканців. 

Вона виконувала роль "зв’язкової" між чоловіком та російськими спецслужбами. Розпочавши з ним "романтичне спілкування", росіянка отримувала від нього дані про місця дислокації українських військових і техніки у Дергачах. 

Підозрюваний обходив місто, приховано фотографуючи базування Сил оборони. Ці дані російська сторона використовувала для прицільних ракетних ударів і атак безпілотників. 

Правоохоронці затримали чоловіка у червні, після чого він був взятий під варту. Суд над ним відбудеться у Дергачівському районному суді Харківської області. Фігурантові загрожує від п’яти до восьми років ув’язнення.

Зливав дані через подругу з сайту знайомств: на Харківщині судитимуть російського інформатора. Фото qhiqqkiqtdihkroz

Зливав дані через подругу з сайту знайомств: на Харківщині судитимуть російського інформатора. ФотоЗливав дані через подругу з сайту знайомств: на Харківщині судитимуть російського інформатора. Фото

Зливав дані через подругу з сайту знайомств: на Харківщині судитимуть російського інформатора. Фото

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus