Ракети AMRAAM, якими користуються країни НАТО: що вони можуть змінити для України на фронті

Ракети AMRAAM, якими користуються країни НАТО: що вони можуть змінити для України на фронті
Ракети AMRAAM, якими користуються країни НАТО: що вони можуть змінити для України на фронті

AMRAAM є найпоширенішими ракетами, які застосовують країни НАТО для авіації. Ці ракети належать до класу "повітря-повітря", вони мають головки з самонаведенням і різну дальність польоту залежно від їхнього типу.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Ці ракети Україна отримує від партнерів для комплексів ЗРК NASAMS, однак їхня дальність польоту при наземному використанні не така висока як у літаків.

"Ракета з повітря застосовується на більшу дальність, відповідно і не потрібно витрачати сили, енергію пального для того, щоб піднятися в повітря, вона запускається з повітряної платформи, тому може пролетіти більше", – зауважив Ігнат.

Він також повідомив, що Пентагон замовляє модифікацію AIM-120 для України, і деякі з цих ракет можуть мати дальність польоту від 160 до 180 км. Це дозволить атакувати російську авіацію, не входячи в зону ураження ворожої системи ППО.

"Чим далі, тим безпечніше для наших пілотів і тим небезпечніше для наших ворогів", – сказав речник.

Україні ці ракети можуть бути поставлені із наявного запасу на складах, і ця можливість буде реалізована в наступній партії ракет, запланованій на листопад 2024 року. Ігнат наголошує, що графік постачання ракет не залежить від графіка надходження в Україну бойових винищувачів із Заходу.

"Їх треба ще виготовити, їх треба поставити. Авіація не може літати порожньою, їй потрібно постійно поновлювати боєзапас. Тому нічого дивного в таких замовленнях, контрактах немає", – запевнив він.

Ракети AMRAAM, якими користуються країни НАТО: що вони можуть змінити для України на фронті  eiqrxiqzkiqhroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus