"Ми чули крики": окупанти змусили полоненого "Волину" коментувати теракт у Оленівці

"Ми чули крики": окупанти змусили полоненого "Волину" коментувати теракт у Оленівці
"Ми чули крики": окупанти змусили полоненого "Волину" коментувати теракт у Оленівці

Російські окупанти в окупованій Оленівці на Донбасі змусили полоненого командира 36-ї окремої бригади морської піхоти майора Сергія Волинського ("Волина") коментувати вбивство військовополонених українців після того, як самі військові РФ влаштували кривавий теракт.

Відео опублікував кремлівський пропагандист Андрій Руденко.

"Волині" ставили маніпулятивні питання, серед яких було питання про те, з якою метою було здійснено теракт. Український захисників заявив, що сам не може зрозуміти, для чого потрібно було вбивати людей, які чекали на обмін. Він натякнув на те, що окупанти вбили українських воїнів, аби вплинути на психіку та моральний стан інших полонених.

"Я думаю, ця ситуація вплине і на психіку людей, які перебувають у полоні, і на людей, які можуть потрапити в полон. Буде страх і в учасників подій, і в рідних, і в близьких. Зараз наші рідні та близькі дуже переживають за те що трапилося.. Досі достеменно не відомо, хто загинув. Все в шоці. Пояснень ніхто не знаходить, все в жалобі. У бараку тиша. Відбулася велика біда. Люди пройшли через пекло. відбувається така трагедія", - сказав Сергій Волинський.

Він додав, що на момент теракту знаходився в іншому бараку і разом з іншими полоненими бачив жовте світло та вибух. Українські військові чули жахливі вигуки.

"Волина" зворушив своїм звернення до дружини, сина та матері. Він сподівається, що вже незабаром буде поруч із ними.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus