WOG має заплатити до бюджету 108 мільйонів штрафу через антиконкурентні дії у 2016

WOG має заплатити до бюджету 108 мільйонів штрафу через антиконкурентні дії у 2016
WOG має заплатити до бюджету 108 мільйонів штрафу через антиконкурентні дії у 2016

Верховний Суд залишив без задоволення касацію ТОВ «ВОГ Рітейл» на рішення судів, які підтвердили рішення АМКУ про штраф компанії за антиконкурентні узгоджені дії під час встановлення роздрібних цін на світлі нафтопродукти від жовтня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету, пише ЕП .

«Оскільки рішення Верховного Суду остаточно і не підлягає оскарженню, „ВОГ Рітейл“ має сплатити до державного бюджету не лише суму штрафу, а й пеню, яка нараховувалась усі ці роки і зрештою зрівнялася із сумою штрафу — 54,036 млн грн», — йдеться у повідомленні. у повідомленні АМКУ.

У 2016 році АМКУ оштрафував низку найбільших операторів АЗС за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. А саме про антиконкурентні узгоджені дії при встановленні роздрібних цін на світлі нафтопродукти.

Комітет довів, що компанії узгоджено підтримували на інформаційних табло своїх стаціонарних АЗС такі роздрібні ціни на бензин марки А-95 та дизельне паливо.

Також Комітет встановив, що учасники узгоджених дій запроваджували «програми лояльності», за яких споживачі не отримували повної інформації щодо реального розміру остаточних роздрібних цін на пальне. Все через застосування ними складних та непрозорих умов проведення акцій та надання знижок.

Раніше штраф плюс аналогічну пеню у справі шестирічної давності для семи компаній погодилися сплатити ТОВ «Альянс Холдинг» - Shell (39,711 млн грн), ПП «АМІК Україна» - Lukoil/AMIC (12,53 млн грн) та ТОВ «Паралель-М ЛТД - Parallel (1,438 млн грн) і "Сокар Петролеум"/SOCAR (2,534 млн грн).

Оскаржити штраф все ще намагаються ПП «ОККО нафтопродукт» – OKKO (77,881 млн. грн.) та ТОВ «Золотий екватор» – WOG (16,195 млн. грн.).

skelet.info

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Кличко віддав одіозному ексрегіоналу Шкілю підряд на метро на Сирець за 14 мільярдів
Суд визнав незаконною угоду про будівництво стадіону за 31 млн гривень
Стало відомо, хто консультував родину Кириленка, як приховати докази про елітне майно — журналісти
Голова АМКУ Кириленко вніс 30 мільйонів застави
Глава АМКУ Кириленко пояснив, що його родина заробила 300 тисяч доларів на продажі малини, - ЦПК
Обвинувачений у хабарництві Сальніков судиться за поновлення на посаді голови ДСА
ВАКС обрав голові АМКУ Кириленку запобіжний захід у вигляді застави у 30 млн гривень
Суд утретє не зміг обрати захід очільнику АМКУ Кириленку, - ЗМІ
Після знищення залізничного порома в порту "Кавказ" у тимчасово окупованому Севастополі поглибилися проблеми з постачанням пального
Справа Кириленка: у ВАКС вирішили відкласти засідання щодо обрання запобіжного заходу

Коментарі:

comments powered by Disqus