У Харкові зловили «законсервованого» агента ФСБ

У Харкові зловили «законсервованого» агента ФСБ
У Харкові зловили «законсервованого» агента ФСБ

СБУ затримала «законсервованого» агента ФСБ, який коригував ракетні удари Росії по Харківській області. Зрадника затримали у Харкові.

Він розвідував позиції українських військ на східному фронті. Крім того, агент передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його «наведенням» агресори здійснили ракетні удари по будівництву облдержадміністрації та ще 7 цивільних об’єктах.

Для передачі координат загарбникам він використовував попередньо відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку. Розвіддані переправлялися у вигляді текстових файлів з докладним описом об’єктів та інформацією про перебування у них людей.
За даними слідства, зрадником є колишній працівник правоохоронних органів, завербований кадровим співробітником ФСБ під час перетину російського кордону у 2019 році.

Після отримання оперативного псевдоніма та проходження інструктажу, зокрема, за заходами конспірації, зловмисник почав чекати на накази. Після початку повномасштабного вторгнення на зв’язок з агентом вийшов його російський куратор і поставив завдання розвідувально-підривної діяльності на сході України.

 eiqrtitdidxroz

У разі успішного виконання вказівок окупанти обіцяли вивести свого прихильника та оформити громадянство.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus