Путін по телефоному пообіцяв Шольцю, що Росія буде надійним постачальником енергоресурсів

Путін по телефоному пообіцяв Шольцю, що Росія буде надійним постачальником енергоресурсів
Путін по телефоному пообіцяв Шольцю, що Росія буде надійним постачальником енергоресурсів

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з канцлером ФРН Олафом Шольцем пообіцяв співрозмовнику, що Росія буде надійним постачальником енергоресурсів.

Про це йдеться у повідомленні Кремля про дзвінок.

"Характеризуючи ситуацію, що склалася в європейській енергетиці, Володимир Путін підкреслив, що Росія була і залишається надійним постачальником енергоресурсів, виконуючи всі свої контрактні зобов’язання, а перебої, наприклад у роботі газопроводу "Північний потік – 1", викликані антиросійськими санкціями, що заважають проводити його технічне обслуговування. "Враховуючи перекриття владою відповідних країн постачання газу маршрутами через Україну та Польщу і відмову ввести в дію "Північний потік – 2", спроби перекласти на Росію провину за проблеми в енергопостачанні Європи виглядають вельми цинічно", - сказано в прес-релізі.

Також у Кремлі розповіли, що Путін повідомив Шольцу про "порушення Києвом міжнародного гуманітарного права і безперервні обстріли Донбасу".

Загалом Україна стала основною темою бесіди. У зв’язку з війною лідери обговорили безпеку Запорізької атомної електростанції. Президент Росії докладно розповів про "вжиті в координації з МАГАТЕ заходи щодо забезпечення фізичного захисту ЗАЕС, який зазнає постійних ракетних ударів".

При обміні думками про реалізацію укладеної 22 липня в Стамбулі "зернової угоди" Путін підкреслив її пакетний характер і роз’яснив суть занепокоєнь Москви у зв’язку з "незбалансованою географією морських поставок українського зерна, лише незначна частина якого надходить до країн, що найбільше потребують".

Відповідаючи на запитання Шольця, Путін зазначив, що російська сторона надає Міжнародному Комітету Червоного Хреста доступ до військовополонених, "у той час, як Київ цього не робить".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus