Ексдепутат Держдуми РФ Гаджієв спонсорує війну проти України, але намагається легалізуватися в США – ЗМІ

Ексдепутат Держдуми РФ Гаджієв спонсорує війну проти України, але намагається легалізуватися в США – ЗМІ
Ексдепутат Держдуми РФ Гаджієв спонсорує війну проти України, але намагається легалізуватися в США – ЗМІ

Російський підприємець та колишній депутат Держдуми РФ Магомед Гаджієв, який є прихильником політики Кремля, продовжує спонсорувати терористичні "ЛДНР" та війну РФ проти України. При цьому він намагається легалізуватися та осісти у США.

Так, на факт спонсорування російської агресії Гаджієвим вказують дані з відкритих джерел . У виданні УНІАН перевірили інформацію через власні канали у Сполучених Штатах, виявивши підтвердження цьому, а також активну діяльність росіянина в США як інвестора чи не зразкового громадянина.

57-річний Магомед Гаджієв родом із Махачкали Дагестанської АРСР, СРСР. Він був депутатом чотирьох скликань Держдуми (до 2021 року включно), є членом путінської партії "Єдина Росія", близьким другом мільярдера та друга глави Кремля Сулеймана Керімова.

У вузьких колах його називають "Фікса" або "Мага Фікса" за пристрасть до золотих зубів та "характерної поведінки". При цьому спілкування з пресою він намагається уникати.

Як з’ясували журналісти, Гаджієв є однією з ключових постатей у спонсоруванні тероризму в Україні та окупації Криму. Це доводить законодавча діяльність "єдиноросу" (був співавтором законів про анексію), а також допомогу , яку він надає терористам окупованого Донбасу.

У березні 2022 року Гаджієв згадувався як один із ініціаторів збору "вантажів" для "ЛДНР". У червні на власні кошти бізнесмена туди була відправлена ціла автоколона під логотипами окупантів #Zанаших #своихнебросаем.

Крім того, Гаджієв власним коштом відправляв військову техніку російським добровольцям, які воюють проти України.

При цьому Гаджієв спокійно проживає в США, куди разом із сім’єю поїхав відразу після початку війни. Згідно з інформацією джерел УНІАН, повертатися до РФ олігарх не має наміру.

Так, у нього є нерухомість, ймовірно, на півдні Штатів. У дружини та сина Гаджієва – іноземне громадянство, яке вони офіційно заявили американській владі.

Крім того, відомо про кримінальне походження коштів, на які були куплені нерухомості в США, та інвестицій Гаджієва у технологічний сектор Америки.

Сам він як депутат ніколи не декларував понад 100 тис. доларів доходів на рік, при цьому активно інвестував у США – і не лише нерухомість.

Кремлівські пропагандисти стверджують, нібито Гаджієв "не підтримує війну проти України і має намір будувати бізнес у США".

За словами політичного консультанта Петра Охотіна, росіянин не просто прислужник Путіна, а посібник, який присвятив свої каденції, будучи депутатом, злочинам проти українського народу і відкрито фінансував убивства мирних жителів.

Експерт додає, що Гаджієв вільно проживає в США, купуючи нерухомість та оминає санкції.

"Але факти говорять самі за себе. Зараз, за даними наших джерел у США, екс-депутат Держдуми РФ намагається отримати у Сполучених Штатах політичний притулок, всіляко намагаючись бути корисною місцевій владі, зокрема, обіцяючи розкрити різного роду секрети російських політиків", – пише УНІАН.

Журналісти наголосили, що Гаджієв є "типовим російським "російськомировцем", який на Заході говорить одне, щоб не потрапити під санкції, при цьому "в чорну" продовжує фінансувати вбивство українців".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus