Людина з красивим прізвищем

Людина з красивим прізвищем
Людина з красивим прізвищем

Невже голова ОП Єрмак – працював на інтереси інших держав?

Коли я приїхав до США, то вирішив поглянути на ситуацію в країні тверезо. Адже, перебуваючи в Україні, складно зберігати об’єктивну думку щодо війни та багато фактів, таких як корупція чиновників та їхня політична позиція до війни, йдуть на другий план, а то й взагалі забуваються.

Перше, на що я хотів би звернути увагу - це здавання всієї Херсонської області та Маріуполя. У перші дні війни ці події не викликали особливих питань - адже всі були шоковані і розбиратися не було часу. Але через півроку - я запитую, хто ж у відповіді за такі територіальні втрати? Чому хвалена оборона розвалилася за три дні? Чому мер Маріуполя один із перших, хто втік із міста і чому у Херсоні колаборанти – це колишні політики з партії Зеленського? У своєму інтерв’ю Генерал ЗСУ Кривоніс назвав втрату південних територій України військово-політичним провалом. За його словами, всі мости замінували по кілька разів, а Кримський перешийок замінували шарами.

Однак це не спрацювало, а хто несе за це відповідальність і хто допоміг ворогові відтяпати злачний південь нашої країни залишається лише гадати. Швидше за все - це люди з Кабміну, які змінили присягу і наказали розмінувати території, тим самим узявши відповідальність за життя солдатів, яким доведеться ці території відвойовувати. Я бачу явну помилку в уряді Зеленського, коли той почав загравати з росіянами, тим самим поставивши тренд, особливо для східних та південних регіонів, які межують із РФ та окупованими територіями. Пропагандистська машина Кремля працювала всі 8 років без перебою і, враховуючи кількість колаборантів на окупованих територіях, здобула успіх. Звісно, все проходило не без впровадження у силові відомства, оборонні структури та спецслужби російських агентів і не без підкупу чиновників прикордонних регіонів. Така політика України обеззброїла її перед ворогом і лише завдяки хоробрості та стійкості наших воїнів Київ не впав, і ми змогли відвоювати частину територій.

Я можу припустити, що людина, яка може нести безпосередню відповідальність за політичні провали, – це Андрій Єрмак. Саме голова ВП за останні роки притягнув до себе погляди не лише українських опозиціонерів, а й західних політиків. Саме він завдяки Зеленському зосередив владу у своїх руках та зміг просунути потрібних йому людей у спецслужби та міністерство оборони. Складається враження ніби Єрмак управляє Зеленським, а той, як блазень виконує всі забаганки господаря.

Андрій Єрмак є відповідальним за провальні операції розвідки, включаючи так званий Wagner Gate. Нагадаю, ця операція готувалася дуже довго, у ній, за словами Bellingcat, брали участь спецслужби США та компанія Turkish Airlines. Основною метою розвідки України було виманювання бойовиків організації Вагнера з Росії до Білорусі, потім планувалося посадити літак у Києві, який за планом мав зайти у повітряний простір України. Ці вагнерівці підозрювалися у збитті Іл-76 у Луганську та Boeing 777 рейсу MH17 біля Донецька. Як пізніше з’ясувалося, операція зірвалася з вини голови ВП України, який наполягав на її перенесенні. Тривале знаходження групи бойовиків на території Білорусі в розпал протестів не могло не викликати підозр, тому через штучне затягування операції Єрмаком силовики Білорусі заарештували вагнерівців, а потім відправили їх назад до РФ. Спочатку ВП не коментував провал цієї операції, але згодом Зеленський визнав її існування та провал розвідки, проте звинуватив інші країни в тому, що Україна була втягнута в цю операцію. Інформація про підготовку до цієї операції просочилася саме з Офісу президента, а винними тут є Зеленський із Єрмаком. Після інтерв’ю Зеленського, де він заявив, що особисто зателефонував Лукашенку і злив усіх із тельбухами, всі сумніви з приводу винних розвіялися. А враховуючи той факт, що Єрмак має величезний вплив на президента, доводить його пряму провину.

Наразі Андрій Єрмак не поніс жодної відповідальності за ймовірні злочини і продовжує пускати ще глибше коріння в українській владі, що дискредитує президента. У будь-якій західній країні чиновник такого рівня відразу б подав у відставку після розголосу таких звинувачень.

Свої підозри до цієї особи відкрито висловлюють на Заході - Конгресвумен Вікторія Спартц звинуватила Главу ВП у ймовірних зв’язках із РФ у своєму відкритому листі до президента Байдена. Йшлося про перешкоду Єрмака у встановленні робочих контактів із Заходом та саботажі прийняття рішень в адміністрації президента. Це хіба що натякає на проросійськість цієї особистості.

Тому, перерахувавши всі докази, я залишаю читача віч-на-віч з моїми сумнівами, щоб кожен для себе зробив висновки щодо верхівки країни.

Автор: Володимир Кравченко

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus