"РФ шантажує всю Європу": Данілов пояснив, чому Україні треба готуватися до важкої зими, і назвав головні загрози

"РФ шантажує всю Європу": Данілов пояснив, чому Україні треба готуватися до важкої зими, і назвав головні загрози
"РФ шантажує всю Європу": Данілов пояснив, чому Україні треба готуватися до важкої зими, і назвав головні загрози

Країна-агресор Росія, зазнаючи невдач на фронті у війні, намагається просто "заморозити" Україну цієї зими. Вона також почала активно перешкоджати постачанню енергетики від нас до Європи.

Першим кроком на шляху "забезпечення" окупантами важкої зими є ситуація на захопленій ними Запорізькій атомній електростанції. Про це в інтерв’ю LB.ua розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов, назвавши головні погрози.

"Війна – явище комплексне, і енергетична війна, яку розгорнула Російська Федерація проти всієї Європи, набирає обертів. Вони хочуть заморозити не лише нас, а щоб лихо було у всій Європі. Вони її фактично шантажують. Чому вони терористи? Тому що це країна, яка шантажує не лише військами, ядерною зброєю, але ще й наявною у неї енергетичною зброєю", – пояснив політик.

За його словами, якщо Запорізька АЕС через дії загарбників раптом перестане виробляти для України енергетику у достатній кількості, нам дуже важко буде взимку. До останньої слід готуватися з розумінням того, що ворог може завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури, від яких залежить дуже багато – дитячі садки, школи, лікарні тощо.

"У тих містах, де можна зробити insurance (страхування. – Ред.) цієї ситуації, це відбувається. Але, на жаль, людство так останнім часом розвивалося, що у містах, мегаполісах живе велика кількість людей, і саме вони вразливі з точки зору інфраструктури. Це, насамперед, енергетика, опалення, водопостачання, транспорт, ті сфери, без яких дуже складно взагалі існують мегаполіси", – прокоментував Данилов ймовірність загрози ударів РФ по критичній інфраструктурі України взимку.

Він зазначив: з урахуванням того, що величезна кількість людей скучена на невеликій території, це в сучасних війнах є однією з класичних речей – ворог знищує інфраструктуру для того, щоб опонент опинився у скрутній ситуації.

"Є правила війни, що військові мають воювати з військовими. На жаль, РФ не тільки з військовими воює, але й з дітьми, людьми похилого віку, інфраструктурою, що неприпустимо в цивілізованому світі. Але, на жаль, де цивілізація, а де Російська Федерація . Ми розуміємо, що це різні речі. Вони ніколи не перетиналися", – підсумував секретар РНБО.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus