"Путіна неможливо ні в чому переконати": режисер Кшиштоф Зануссі назвав єдиний спосіб закінчити війну в Україні

"Путіна неможливо ні в чому переконати": режисер Кшиштоф Зануссі назвав єдиний спосіб закінчити війну в Україні
"Путіна неможливо ні в чому переконати": режисер Кшиштоф Зануссі назвав єдиний спосіб закінчити війну в Україні

Знаменитий польський режисер, сценарист і продюсер Кшиштоф Зануссі переконаний, що вести діалог із президентом країни-агресорки РФ Володимиром Путіним щодо закінчення війни в Україні – це марна трата часу.

Змінити політику Росії та покласти край окупаційним діям російської армії, на думку кінодіяча, "вдасться лише фактами".

Відповідне інтерв’ю з кінорежисером з’явилося на сайті Ukrayina.pl. Зануссі з гіркотою передбачає, що агресивна війна в Україні може бути дуже тривалою та виснажливою, але вже сьогодні весь світ та Європа включно стикаються з її наслідками.

Зануссі впевнений, що не існує людини, яка могла б якось вплинути на Путіна, його диктаторську риторику та рішення.

"Я не дуже вірю в те, що його можна в чомусь переконати. Це намагалися зробити набагато сильніші постаті – і пані Меркель, і пан Макрон, але, як бачимо, успіху не досягли... Змінити політику Росії словами не вдасться Тільки фактами! " – переконаний лауреат Каннського, Берлінського та Венеціанського кінофестивалів.

’’Путіна неможливо ні в чому переконати’’: режисер Кшиштоф Зануссі назвав єдиний спосіб закінчити війну в Україні eiqetiqhkidtdroz

 Очевидно, режисер вважає, що всі надії на закінчення війни варто покладати лише на українську сторону – на ЗСУ, завдяки яким втрати особового складу противника перевалили за 60 тисяч, на командування, а також західних партнерів, які постачають Україні зброю.

Зануссі не сумнівається, що українці переможуть, після чого на них чекатиме шлях великої модернізації.

"Після тієї війни Україна отримає шанс на велику модернізацію. Проте треба говорити не тільки про якісь технологічні речі, реформування економіки чи подальшу деолігархізацію, але й про суттєву зміну ментальності, чого весь час бракувало. А ще про інакше ставлення до громадських цінностей, судових органів, справедливості як такої. Якщо Україна зблизиться із Заходом і піде правильним шляхом, це гарантує їй швидкий розвиток. Однак, кажу, зміни мають сягнути дуже глибоко. Сподіваюсь, так і станеться", – резюмував режисер.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus