Зеленський повідомив, скільки грошей виділяють США на підтримку українського бюджету щомісяця - CBS

Зеленський повідомив, скільки грошей виділяють США на підтримку українського бюджету щомісяця - CBS
Зеленський повідомив, скільки грошей виділяють США на підтримку українського бюджету щомісяця - CBS

Володимир Зеленський заявив, що США щомісяця виділяють 1,5 млрд. доларів на підтримку українського бюджету.

Про це Зеленський заявив у великому інтерв’ю Маргарет Бреннан для програми Face the Nation (Обличчям до нації – Ред.) на каналі CBS.

"...На сьогоднішній день Сполучені Штати щомісяця виділяють нам 1,5 мільярда доларів на підтримку нашого бюджету для ведення цієї війни. Але якщо наші люди повернуться, а вони дуже хочуть повернутися, у них велика мотивація, вони працюватимуть тут. І тоді США не доведеться надавати нам цю підтримку", - сказав Зеленський.

При цьому, за словами Зеленського, військової допомоги ще недостатньо.

"Ми отримали NASAMS. Це системи протиповітряної оборони. Але, повірте мені, цього навіть близько не вистачить, щоб покрити громадянську інфраструктуру, школи, лікарні, університети та будинки українців. Навіщо нам це потрібно? Нам потрібна безпека, щоб залучити наших українців додому". Якщо буде безпечно, вони приїдуть, оселяться, працюватимуть тут і платитимуть податки, і тоді у нас не буде дефіциту в 5 мільярдів доларів у нашому бюджеті. Тож це буде позитив для всіх", сказав Зеленський.

Відповідаючи на запитання щодо ставлення Києва до "референдуму" у ДНР, ЛНР, Херсонській та Запорізькій областях, Зеленський заявив, що після їх проведення переговори з Москвою стануть неможливими.

"Бюлетені були вже підготовлені. Уряд Росії може офіційно оголосити, що референдум завершено, і результати будуть оголошені. Це в будь-якому випадку унеможливить продовження будь-яких дипломатичних переговорів з президентом Російської Федерації, і він це чудово знає. Я говорив про це публічно. "Я думаю, що це дуже небезпечний сигнал від президента Путіна, який говорить нам, що Путін не збирається закінчувати цю війну. Ось що відбувається", - сказав Зеленський.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus