Глава німецького ХДС потрапив у скандал через заяву про "соціальний туризм" українських біженців у Німеччині

Глава німецького ХДС потрапив у скандал через заяву про "соціальний туризм" українських біженців у Німеччині
Глава німецького ХДС потрапив у скандал через заяву про "соціальний туризм" українських біженців у Німеччині

У політичних колах Німеччини стався скандал через заяву глави ХДС Фрідріха Мерця про Україну. Він викликав різку критику своїм звинуваченням у тому, що українські біженці займаються у Німеччині "соціальним туризмом".

Про це пише RND.

"Ми зараз спостерігаємо соціальний туризм з боку цих біженців: до Німеччини, назад до України, до Німеччини, назад до України", - сказав Мерц напередодні в ефірі Bild TV.

"Розмови про соціальний туризм руйнують соціальну згуртованість, яка була у нас досі, коли ми підтримували Україну та приймали біженців", - звинуватив політика член СДПН та голова комітету із закордонних справ Майкл Рот.

"У будь-кого, хто говорить щось подібне, немає почуття відповідальності та співчуття", - додав він.

Глава спілки молодих соціалістів Джесіка Розенталь назвала заяви Мерця "огидними та непристойними" і заявила, що "Мерц показує, що ХДС солідарна з Україною лише доти, доки вона служить для підвищення власного авторитету".

Депутат фракції Вільних демократів Костянтин Куле сказав, що "Німеччина не може дозволити собі дебати про біженців у тоні Фрідріха Мерця"

Лідер парламентської групи зелених Брітта Хассельманн зазначила, що термін "соціальний туризм" було оголошено "небажаним словом" у 2013 році.

"З поважної причини. Але пан Мерц, безумовно, це чудово знає", - заявила вона.

Лідер партії "Зелених" Омід Нуріпур звинуватив ХДС у тому, що він не виявляє солідарності з народом України та в інших випадках.

"Відмова від кредитів у розмірі 25 мільйонів євро для компаній України минулого тижня в Бундестазі є підтвердженням цього", - заявив він.

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фаезер (СДПН) заявила, що вживання слова "соціальний туризм" не гідне демократа.

"Налякати спиною українських жінок та дітей, які рятуються від путінських бомб і танків, - це низькопробно", - заявила вона.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus