Білий дім зізнався в агресивних кроках щодо підтримки протестів в Ірані

Білий дім зізнався в агресивних кроках щодо підтримки протестів в Ірані
Білий дім зізнався в агресивних кроках щодо підтримки протестів в Ірані

США роблять низку "агресивних кроків", спрямованих на підтримку протестувальників в Ірані.

Про це заявив помічник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу CNN у неділю, 16 жовтня.

"Ми робимо низку агресивних кроків, націлених на підтримку протестувальників в Ірані. Насамперед ми прагнемо притягнути до відповідальності жорстоких посадових осіб іранського уряду, які застосовують репресії щодо протестувальників, організовують їх побиття та вбивства", - сказав Салліван.

Нагадаємо, у вересні в Ірані розпочалися протести після смерті 22-річної Махси Аміні, затриманої поліцією моралі. У поліції заявили, що її відпустять "після перевиховання", оскільки дівчина порушила правила носіння хіджабу.

За кілька днів дівчина померла у лікарні. Родичі та правозахисники повідомили, що це сталося після побиття. У поліції наполягали на серцевому нападі. Після цього в країні розпочалися протести, переважно серед курдів. За підрахунками правозахисників, загинули вже щонайменше 83 протестувальники.

Днями до протестів в Ірані, які розгорнулися після смерті дівчини курдського походження, затриманої поліцією моралі, приєдналися і школярки. Вони масово знімали хіджаби, а в місті Кередж вигнали зі школи працівника системи освіти, який обурився відсутністю цього предмета одягу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus