Байден не зміг вимовити ім’я Ріші Сунака, назвав Харріс президентом і заблукав у саду

Байден не зміг вимовити ім’я Ріші Сунака, назвав Харріс президентом і заблукав у саду
Байден не зміг вимовити ім’я Ріші Сунака, назвав Харріс президентом і заблукав у саду

Президент США Джо Байден в один день тричі потрапив у незручні ситуації: зіпсував ім’я нового прем’єр-міністра Великобританії, назвав Камалу Харріс президентом і заблукав.

Перші два казуси відбулися під час заходу Білого дому, присвяченого святкуванню індійського та індуїстського свята Дівалі.

Байден вітав Ріші Сунака з його вступом на посаду і не зміг правильно вимовити його ім’я.

"Тільки сьогодні ми отримали новину про те, що Раші Санук тепер став прем’єр-міністром. Як сказав би мій брат: "Хто міг би подумати!" - сказав президент США.

Байден також зазначив, що призначення Сунака є вражаючим і важливим фактом для Сполученого Королівства, оскільки вперше нащадку індійських мігрантів вдалося обійняти вищу політичну посаду.

На тому ж заході Байден привітав віце-президента США Камалу Харріс із днем народження та переплутав її посаду.

"З днем народження, великий президенте, ми знаємо, що твоя мама завжди з тобою", - сказав Байден.

Він також пожартував, що 58-річній Харріс "виповнилося 30 років".

А після церемонії посадки дерев на честь 50-річчя служби наглядача території президентської резиденції Дейла Хейні Байден не зміг знайти вихід із саду Білого дому.

На кадрах із замішанням видно, що посадивши дерево, 79-річний американський лідер попрямував не до виходу, а вглиб саду і, зупинившись, поставив охороні питання "Куди треба йти?". Отримавши вказівку, Байден пожартував, що спочатку хотів піти іншою дорогою і додав, що "має велику свободу" у виборі дій. Після цього він разом із дружиною Джілл Байден попрямував до виходу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus