Посередника у «бурштиновій справі» нардепов Розенблата і Полякова звільнили від відповідальності

Посередника у «бурштиновій справі» нардепов Розенблата і Полякова звільнили від відповідальності
Посередника у «бурштиновій справі» нардепов Розенблата і Полякова звільнили від відповідальності

Колишнього голову міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» Вадима Руденка звільнили від відповідальності у зв’язку з закінченням строків давності так званої «бурштинової справи».

Відповідну ухвалу зробила колегія ВАКС.

За версією слідства, нардепи Максим Поляков і Борислав Розенблат отримали хабар за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За легендою, агентка НАБУ «Катерина» була представницею іноземної будівельної компанії «Фуджейра», яка планувала інвестувати гроші у легальний видобуток бурштину в Україні та його законний експорт. У результаті роботи під прикриттям вона вийшла на Полякова і Розенблата, які нібито за гроші внесли потрібний їй законопроект. Неправомірну вигоду передавали через посередників.

Як відомо, Полякову інкримінується злочин, передбачений ч. 4 ст. 368 КК; екснардепу Розенблату – ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК; помічниці Полякова Тетяні Любонько – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК;  Вадиму Руденку та двом його спільникам Костянтину Проскурку і Віктору Косянчуку – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК.

Раніше ВАКС виділив в окреме провадження матеріали обвинувачення стосовно Руденка. Сам він перебуває за кордоном, а саме в Об’єднаних Арабських Еміратах. У травні його оголосили в розшук. Адвокат Руденка просив звільнити його від відповідальності, оскільки за інкримінованими йому статтями закінчився строк давності. Ексголову МДО «Депутатський контроль» обвинувачували у зловживанні впливом, строк давності в якому закінчується через 5 років після вчинення правопорушення, тобто закінчився 7 листопада 2021 року.

Колегія вирішила задовольнити клопотання.

 eiqtieridekroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus