Суд відкрив справу про банкрутство «БНК-Україна»

Суд відкрив справу про банкрутство «БНК-Україна»
Суд відкрив справу про банкрутство «БНК-Україна»

02.11.2022 Господарський суд Львівської області відкрив провадження у справі № 914/2450/22 про банкрутство ТОВ «БНК-Україна» та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів, пише Фінбаланс .

Суд визнає грошові вимоги ТОВ «Бел-Петрол Трейдинг» на 325,7 млн. грн.

Нагадаємо, у червні СБУ повідомляла про арешт корпоративних прав та банківських рахунків, причетної до фінансування російської військової агресії білоруської паливної компанії загальною вартістю 20 млн грн.

Як зазначало агентство «Інтерфакс-Україна», у доданих відомством фотографіях АЗС можна було вгадати «заблуканий» логотип «БНК-Україна» — «дочки» найбільшого білоруського нафтотрейдера «Білоруська нафтова компанія» (БНК), яка 2021 року поставила в Україну товарів. на 20 млрд. грн.

«Компанія мала серед засновників білоруські державні підприємства, закуповувала сировину в РФ та сплачувала податки до бюджетів обох країн. З огляду на це мережа має безпосереднє відношення до фінансування агресії РФ проти України», — зазначали тоді в СБУ.

Заарештовані активи передано до управління Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як повідомлялося, згідно з даними відкритих реєстрів та сайтів компаній на кінець 2021 року, засновниками «БНК-Україна» є трейдер білоруських НПЗ ЗАТ «Білоруська нафтова компанія» (56,5%) та гомельське Республіканське унітарне підприємство «Виробниче об’єднання «Білоруснафта» (43 5%).

У свою чергу, акціонерами створеного у 2007 році ЗАТ «БНК» є «Білоруснафта» (52% акцій), а також ВАТ «Мозирський НПЗ» (24%) та ВАТ «Нафтан» (24%).

Акціонером Мозирського НПЗ, зокрема, є ПАТ «НГК «Славнафта» (42,58%) – спільне підприємство «Газпром нафти» та «Роснефти», яким на паритетних засадах належить 99,8% акцій компанії.

Skelet.Info

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus